Mercedes bouwt steeds brutere auto’s, en Brabus weet maar van geen ophouden om ze nóg bruter te maken. Ook de SL65 AMG, de krachtigste productie-Mercedes ooit, werd nog niet snel genoeg bevonden door de ambitieuze tuner. Het gevolg is deze Brabus Vanish met niet minder dan 800 pk en 1.420 Nm (begrensd op 1.100 Nm).

De Vanish is uitgerust met een nieuw motormanagement, een high-performance rvs-uitlaat en Brabus’ eigen twinturbo-systeem met vier intercoolers, waarbij de turbinehuizen geïntegreerd zijn in de uitlaatspruitstukken. Technopraat, maar het is wel goed voor een acceleratie van 0 naar 100 in 3,6 seconden, 0 naar 200 in 9,8 seconden en een topsnelheid van ruim 330 km/u (ook weer begrensd op 320 km/u, vanwege de banden).

Ook optisch is er genoeg veranderd: zo struikelen we over het koolstofvezel, onder andere in een dikke bobbel op de motorkap, en is er in het interieur een leer-en-alcantarabom ontploft. Er is niet bekend wat deze Vanish-Oxi-Action precies kost. Durft Brabus vast niet te zeggen, en willen we ook helemaal niet weten.

Advertentie

Reacties

Advertentie