Brembo Greentive zijn spiegel-remschijven

Zeer glimmende remhoepels

Foto('s): Brembo
Foto('s): Brembo
Foto('s): Brembo

Toen Frederick William Lanchester meer dan honderd jaar geleden de remschijf bedacht, was het concept eigenlijk al grotendeels volmaakt. De dingen moesten rond zijn en van ijzer. Gaandeweg bedacht iemand dat ze geventileerd moesten zijn en in het uiterste geval ook geperforeerd en met sleuven. Koolstofkeramiek kwam daar later bij. Maar de ontwikkeling ligt niet stil, want nu komt Brembo met deze Greentive-schijven. De innovatie? Ze glimmen.

Brembo brengt twee lagen coating aan op de Greentive-remschijven, waarbij de bovenste bestaat uit wolfraamcarbide. Die laatste laag zorgt voor een hoogglans afwerking, waardoor het net spiegels zijn die je onder de auto monteert. Volgens Brembo blijven de remschijven reflecteren, zelfs als ze een tijdje onder de auto hebben gezeten. Wanneer het Brembo-logo van de schijf verdwijnt, is dat een indicatie dat ze vervangen moeten worden.

De Brembo Greentives zien er niet alleen jofel uit, ze zouden zorgen voor minder remstof en ze zouden langer meegaan dan normale remschijven. De glimmende remschijven zouden perfect zijn voor elektrische voertuigen omdat ze minder snel roesten. Elektrische auto’s gebruiken hun remschijven minder omdat de elektromotor werkt als een grote rem, en dus slijt roest minder snel van de schijf. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties
  1. TG zegt op 17 september 2020 om 19:13:

    “Brembo brengt twee lagen coating aan op de Greentive-remschijven”

  2. Colin zegt op 17 september 2020 om 19:04:

    Heeft Porsche al een tijdje…..

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws