Moeten we het hier in Nederland stellen met Volkswagen Tourans en oude Opel Vectra’s, in Groot-Brittannië gaat de politie gewoon keihard premium. Veel van de 52 verschillende korpsen gebruikten al BMW’s, maar nu is de fabrikant officieel benoemd tot hoofdleverancier van de bobby’s.

BMW is de enige fabrikant die auto’s vanaf de fabriek levert met voorbereidingen voor hulpdiensten, waardoor je bijvoorbeeld bij installatie van zwaailichten niet in de kabelboom hoeft te gaan knippen. De komende maanden krijgen de Britten onder andere nieuwe Bimmers van de modellen 530d, X1 (alle uitvoeringen), X3 xDrive20d, X5 xDrive30d en X5 xDrive40d, plus de nodige tweewielers.

Het meest opzienbarend (en waarschijnlijk het populairst) wordt echter de 330d Interceptor, die in de categorie ‘High Performance Pursuit Vehicle’ valt. Hij is niet alleen snel, hij is ook nog eens schoon en goedkoop in onderhoud. Bovendien valt ie niet op tussen alle salesmanagers en IT-consultants op de weg; een pré als je iemand aan het schaduwen bent.

Reacties

Meer van TopGear