Volgend jaar is het precies veertig jaar geleden dat Steve McQueen schitterde in de film Bullitt. Voor wie het niet weet: dat is de film met de spectaculairste achtervolgingsscène die ooit werd gemaakt. Om de 40e verjaardag van Bullitt te vieren, is het de bedoeling dat er volgend jaar een moderne variant wordt gemaakt.

In de film uit 1967 zit Steve McQueen in een Mustang 390 een Dodge Charger op de hielen. Plaats van handeling zijn de steile straten van San Fransisco, waar uiteindelijk een 14 minuten durende scène wordt gefilmd die je meerdere keren naar adem doet happen. Wat je de afgelopen jaren ook aan spannende autofilms hebt gezien, er is er niet één die bij Bullitt in de schaduw kan staan.

Sinds die film heeft Ford al een paar keer een Bullitt Mustang op de markt gebracht. In 2001 gebeurde dit voor het laatst. Het lijkt erop dat Ford voor de remake van Bullitt grote plannen heeft. De bedoeling is om een Mustang te ontwikkelen die het midden houdt tussen de GT en GT500. Dat betekent dat de nieuwe Bullitt Mustang meer krijgt dan alleen maar wat uiterlijke versieringen en een beetje extra vermogen. Gesproken wordt over een verbeterde versie van de V8 die bij de Mustang GT onder de motorkap ligt, en ook zou de nieuwe Bullitt Mustang een wat steviger onderstel moeten krijgen om fatsoenlijk door het luchtruim van San Francisco te kunnen vliegen.

Als het goed is, dan kruipt niemand minder dan Brad Pitt voor deze film in de huid van Steve McQueen. We zijn nu al benieuwd naar zijn stuurmanskunsten.

Reacties

Meer van TopGear