Er is vast wel een verkeerssituatie bij jou in de buurt die je graag zou willen aanpassen. Bijvoorbeeld dat je de route van jouw huis naar de ringweg één grote voorrangsweg zou maken. Zonder drempels. Een inwoner van een buitenwijk van Washington D.C had ook wat wensen en besloot zelf in te grijpen – maar dan wel op sluwe wijze.

Heel onschuldig bouwt een buurtbewoner een boekenkast. Iedereen die wil, mag een gratis boek pakken of een boek neerleggen. Maar laat de boekenkast nou precies op een flitspaal lijken. Om het nog wat extra aan te dikken, hangt er een bord die waarschuwt voor een flitspaal. Ook niet geheel toevallig gaan de boeken die vooraan liggen over hoe je veilig rijdt in het verkeer.

De neppe flitskast werkt, maar niet voor lang

‘Ik weet niet wie het daar heeft neergezet, maar ik dacht dat het hilarisch was’, zegt een buurtbewoner tegen de Amerikaanse nieuwszender WUSA9. Volgens de man werkte de flitser in eerste instantie: ‘[Ik] heb voor het eerst mensen hier zien afremmen sinds de drie jaren die ik hier woon.’ Helaas voor de buurt is de gemeente minder blij met de geïmproviseerde flitskast.

De borden en de neppe flitskast worden weggehaald. Volgens de politie is de straat geen goedgekeurde plek voor een flitser. Het is dan nog steeds onduidelijk wie de neppe flitskast heeft geplaatst. Volgens één van de buurtbewoners heeft het wel gewerkt: ‘Ik denk dat het er was om aandacht te vragen en leek in het begin te werken.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear