Cadillac gaat lekker met de conceptcars. Gisteren al de ELR, nu deze net iets minder levensvatbare Ciel.

Duik in de geschiedenis van Cadillac, en je vindt vooral extreem lange, brede en deinende slagschepen met ruimte voor vier families en chroom zo ver het oog reikt. Da’s niet echt meer een verantwoorde manier van auto’s maken, tegenwoordig, maar toch grijpt het merk trots terug naar het verleden met deze Ciel.

In de lage, gestrekte vierdeurs cabrio met een wielbasis van 3,17 meter (!) is er ruim plek voor vier personen om langs de boulevards te cruisen. De auto wordt aangedreven door Cadillacs bekende 3,6-liter V6, maar dan uitgerust met twee turbo’s en gekoppeld aan een hybridesysteem met lithium-ionaccu’s. Het geheel is goed voor 425 pk en 583 Nm, wat zijn weg vindt naar allevier de wielen.

Cadillac wil weer terug naar de romantische, Californische overdaad aan luxe die hun modellen vroeger tentoon spreidden. De Ciel doet een goede poging: zo is de auto onder andere uitgerust met olijfhouten accenten, kasjmieren dekens voor de drie passagiers, aromatherapie, en zijn er compartimenten met zonnebrandcrême, handdoeken en zonnebrillen.

De Ciel is onthuld op het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië. Reken maar niet op een productieversie, hoewel we daar best voor te porren zouden zijn.

Reacties

Meer van TopGear