We zijn inmiddels overdonderd met allerhande informatie over de op stapel staande Chevrolet Volt en diens tweelingbroer de Opel Ampera. En hoe zit het met de in Detroit getoonde conceptstudie, de Cadillac Converj? Nou, volgens ingewijden zijn er plannen voor een productieversie.
 
Laten we het hopen. In zowel de Volt als de Ampera wil je als autoliefhebber niet gezien worden, terwijl de coupéachtige belijning van de Cadillac Converj je imago zelfs positief kan beïnvloeden. Met een beetje fantasie lijkt de kont wel wat weg te hebben van een Lamborghini Gallardo. Of zijn we nu iets te enthousiast? Alleen die naam, Converj, daar moeten ze toch echt iets anders op verzinnen.
 
Tja, qua techniek leunt de Converj dus sterk, nee, volledig op zijn broers. Ook de Cadillac wordt dus gebouwd op het Voltec-platform en beschikt over een elektromotor, gevoed door een lithium-ion-pakket. Het herladen van de accu’s geschiedt doorgaans via het stroomnet. Ben je echter te ver van huis, dan laadt een 1.4 benzinemotor het accupakket bij. De benzinemotor ondersteunt de elektromotor dus niet, hij fungeert louter als acculader.

Reacties

Meer van TopGear