Campers zijn een groeiend probleem. En nu wil de Zweedse Rijkswaterstaat het enige dat de woekergroei nog een beetje in toom houdt, uitbannen. Ze willen dat de campers minder dodelijk worden. Nee hoor, gekkigheid, natuurlijk. Het is uiteraard een goede zaak dat de onveiligheid van de mobiele huizen aan de kaak wordt gesteld.

Campers in de crashtest scoren bijzonder slecht. Het aantal campers in Zweden steeg met 50 procent en het aantal gewonden en doden in campers op de weg neemt ook toe. De Zweedse Rijkswaterstaat pleit voor crashtesten bij campers, zodat consumenten weten hoe veilig hun vervoer is.

Ter demonstratie voerde de instantie twee crashtesten uit met moderne campers met een snelheid van 64 km/u. De test is precies gelijk aan die van Euro NCAP. Door het hoge gewicht van de camper kun je de krachten vergelijken met een crash in een personenauto met 90 km/u.

84 procent van alle campers staan op hetzelfde platform als deze campers. De conclusie was dat de inzittenden een zeer hoog risico op overlijden hebben. Mensen met een camper krijgen van  de Zweedse overheid het advies niet te snel te rijden en alles in de auto vast te zetten, dus ook zaken als het koffieapparaat.

Campers in de crashtest: niet best

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear