Wat wij nou toch gaan doen in september: we trekken er op uit om in vijf etappes een schitterende rit door het adembenemend mooie Schotland te maken. Door de Schotse Hooglanden, om precies te zijn. Je weet wel, die verzameling rotsige bergen met dunne, kronkelende strookjes asfalt die je nog wel eens in ons tv-programma voorbij ziet komen.

Op zaterdag 3 september verzamelen we in Newcastle en trappen we een tocht van 1.600 kilometer af, die ons via Edinburgh, Inverness, het eiland Skye en Loch Lomond op woensdag 7 september weer terug naar Newcastle zal leiden. De wegen: smal, steil, bochtig en met de meest magnifieke uitzichten. Het verkeer: van licht tot nagenoeg afwezig. Het weer: hopelijk heerlijk nazomers, maar wie weet ook wel, eh, uitdagend. De ervaring: hoe dan ook onvergetelijk. Wij gaan er een nieuwe roadster testen, zo een die daar prima in het landschap past. Misschien heb jij ook een leuke auto… Misschien wil je wel met ons mee…

Ja, natuurlijk wil ik met jullie mee naar Schotland!

Dat kan. Wij doen dit samen met CarChallenge. Zij hebben de routes uitgestippeld, hotels geregeld, diners en meer handige zaken. Normaal kun je je bij hen aanmelden voor dit avontuur (1.299 euro per persoon op basis van een team van twee personen, in je eigen auto), maar als je nou even meldt dat je via TopGear bent getipt, krijg je 99 euro korting per persoon. Inbegrepen zijn de accommodatie (vier nachten, op basis van een tweepersoonskamer), ontbijt en diners; zelf betaal je zaken als brandstof, lunch en drankjes, eventuele tolwegen en de ferry om naar Newcastle te komen en ook om weer terug naar Nederland te varen.

Zin om mee te gaan, een kort reisje te maken, over auto’s te bomen bij een hapje en een drankje, maar vooral om je auto eens lekker uit te laten in een schitterende omgeving? Geef je dan snel op: ga naar www.carchallenge.nl voor meer informatie.

Fotografie: Luuk van Kaathoven

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)