Een leuke verrassing uit Delft: er is een nieuw Nederlands automerk opgestaan, het heet Carice, en het heeft een klein elektrisch autootje gemaakt. Maak kennis met de Carice MK1.

Komt deze auto je ergens bekend voor? Dat kan kloppen, want hij lijkt best een beetje op een PGO Speedster, die op zijn beurt weer is afgekeken van de aloude Porsche 356. Gelukkig is het ontwerp het enige dat niet erg origineel is; voor de rest lijkt dit een karretje met een eigen insteek te zijn.

De Carice MK1 is, zoals gezegd, volledig elektrisch. Hij weegt 350 kilo, of meer als je een groter accupakket of zelfs een range extender wilt hebben. Hij (zij?) biedt plaats aan twee mensen en heeft geen dak; wel een tonneau-afdekhoes zodat ie niet volregent als je 'm parkeert. Hij kost 'kaal' 22.000 euro (26.620 euro inclusief BTW), en het strakke design van z'n dashboard werd vorig jaar bekroond met de Rabobank Young Innovator-prijs. Er komt een gelimiteerde eerste serie, die met de hand wordt gemaakt in Nederland.

Verder weten we nog maar weinig over de MK1 – hoe hard gaat ie, waar is ie van gemaakt, komt er een Game of Thrones-editie? – maar dat zal snel veranderen: komend weekend maakt het autootje z'n debuut op het Concours d'Elegance op Paleis Het Loo.

Reacties

Meer van TopGear