Als je kijkt naar de telefoonmarkt, kun je Xiaomi best wel zien als de Volkswagen onder de telefoons. De afgelopen jaren zweven de twee rond de tien procent marktaandeel in Nederland. Binnenkort kun je ook rijden in een Xiaomi. De telefoonfabrikant onthult later dit jaar zijn eerste automodel. Het wordt een sedan van het formaatje Tesla Model 3 en hij wordt natuurlijk helemaal elektrisch.

Verschillende bronnen zoals Jiemian melden dat het instapmodel tussen de 30.000 euro en de 50.000 euro gaat kosten. Dit jaar nog zou de auto onthuld worden. Hij zal dan niet direct naar Nederland komen, áls hij al naar Nederland gaat komen. Xiaomi werkt aan een tweede elektrische auto, maar die moet pas in 2025 verschijnen.

400-volt batterij

De auto die Xiaomi dit jaar laat zien, moet een 400-volt batterij krijgen. De volgende generatie gaat al naar de 800 volt. Xiaomi-oprichter Li Jun werd deze week gefotografeerd terwijl hij persoonlijk de auto aan het testen was. Hij wil tien miljoen auto´s per jaar verkopen en zelfs in de top vijf grootste (elektrische) automerken komen.

Een telefoonfabrikant die overstapt naar auto’s, is trouwens niet zo gek. Huawei zit achter het automerk Seres en Samsung (wat eigenlijk veel te groot is om telefoonfabrikant te noemen) heeft ook een eigen automerk. En wie weet komt Apple binnenkort na jarenlange geruchten met een eigen auto.

Reacties

  • Weg privacy heeft op 19 januari 2023 geschreven:

    Fijn voor als je afgeluisterd wil worden door de Chinese overheid.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear