Eindelijk kan het Chinese Nanjing het eerste tastbare resultaat overleggen van de overname van de MG-boedel. Oosterse autoliefhebbers kunnen voortaan hun hart ophalen aan de Nanjing MG7, wat in feite een reïncarnatie is van de MG ZT.

En laat dat nu het voormalige topmodel zijn van het oude MG. Het Chinese model is een vrijwel exacte kopie, met een interieur waarin geprobeerd is dezelfde exclusieve ambiance te bereiken. Dat betekent hout – of plastic dat er zo uitziet – en heel veel leer. En dan vergeten we nog de talloze moderne gadgets die de Chinezen in hun MG7 hebben geschroefd. In de hoofdsteunen van de voorstoelen zien we bijvoorbeeld kleine flatscreens waarop je ongetwijfeld kunt kijken naar de gecensureerde beelden van de Chinese staatstelevisie.

Nanjing biedt zijn klanten de keuze uit een 1,8 liter turbomotor met 160 pk en een 2,7 liter V6 die 240 pk produceert. Het 2,5 liter blok zal echter alleen leverbaar zijn voor de MG7L, de 20 centimeter langere variant met verlengde wielbasis. Want in China ben je een hele meneer als je jezelf rond laat rijden door een chauffeur. De Chinezen moeten tussen 18.000 en 33.000 euro overmaken om in een MG7 te kunnen rijden. Hoeveel is dat eigenlijk in yen?

Ondertussen zijn we ook nog altijd nieuwsgierig naar het lot van de MG7 Coupé, een proefballon die een paar maanden geleden voorbij kwam zeilen.

Reacties

Meer van TopGear