Valsspelen bij computerspellen is blijkbaar big business. Pas viel de Chinese politie binnen bij een organisatie die valsspeelmethodes verkocht en nam daar bijna 40 miljoen euro aan spullen mee, waaronder een serieuze autocollectie. De illegale partij zou volgens een bericht van ontwikkelaar Tencent meer dan 64 miljoen euro aan de cheats hebben verdiend.

Hoe verdien je geld aan cheats?

Het gaat hier uiteraard niet om ‘R1, R2, L1, R2, links, beneden, rechts, omhoog, links, beneden, rechts, omhoog’ (de kenners weten deze nog wel) en dat soort cheats. De organisatie maakte externe programma’s die bijvoorbeeld spelers onbeperkte kogels gaven of hielpen met mikken (aimbots). Dat klinkt allemaal vrij onschuldig, tot mensen ze gingen gebruiken bij competities waar prijzengeld te verdienen viel.
Ontwikkelaar Tencent Games werkte samen met de autoriteiten om de organisatie op te sporen. De politie haalde zeventien websites offline die de cheats aanboden. Mensen betaalden tot wel 170 euro per maand om de cheats te gebruiken. Volgens het nieuwsbericht van de ontwikkelaar is dit de grootste cheat-zaak ter wereld.

Ferrari, Lamborghini en Rolls-Royce

Genoeg Chinezen hadden het geld er wel voor over, want politie trof een Lamborghini Huracán Performante, Ferrari F8 Tributo, McLaren 720s, Mercedes G-klasse en een Rolls-Royce Cullinan aan in de loods. En dat zijn pas de auto’s die we kunnen zien. Wat er gaat gebeuren met de sportauto’s van de valsspeler is niet bekend.

Reacties

  • Tjampleng heeft op 2 april 2021 geschreven:

    Op de foto is geen Performante te zien, dat is een Evo.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear