Iconische Nederlandse filmauto’s; daar zijn er niet veel van. Je denkt waarschijnlijk als eerst aan de roze Chevrolet Impala van Sjonnie Flodder. Of de groene Citroën 2CV van Sjakie uit Flodder. Of de rode Citroën BX Sport uit Flodder. Misschien zelfs aan de grijze Citroën AX Furio uit, eh, Flodder.

Onherroepelijk denk je nu ook aan de befaamde scène met Tatjana Šimić in de garage van de buurman. Die mag je zelf even gaan opzoeken ergens op het internet. Leuk om te weten: de rode Citroën BX Sport die in de scène daarna zijn debuut maakte, staat nu te koop.

De filmheld heeft 138.058 kilometer gereden sinds 1986 en ziet er nog als nieuw uit. Volgens diverse bronnen op het internet is de BX ooit betrokken geweest bij een flink ongeval en is hij een aantal jaar geleden volledig gerestaureerd. De 1,9-liter viercilinder gooit 127 pk naar de voorwielen. Helaas heeft de auto niet de ‘buffellederen bekleding’ die buurman Neuteboom adviseerde. Maar wel de spoilers.

De Citroën BX Sport uit Flodder staat nu bij een RC Auto’s in Hoogeveen. ‘Te koop? Dat hangt ervan af… Voorlopig staat ie mooi in onze showroom!’, staat in de advertentie. Vertaling: met een flinke zak geld of een zeer belastende polaroid is hij van jou. Kopen? (mirror)

Check de Citroën BX Sport uit Flodder

Update: zo stond hij er dus bij:

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear