Citroën wil een beetje van de C4 Cactus laten terugkomen in alle nieuwe modellen. Het eerste wat in het oog springt bij deze nieuwe Citroën C3 zijn de airbumps op de deuren. Maar ook het comfort van de Cactus vind je terug in de C3, aldus Citroën. Hij is een stukje gegroeid in de lengte (+5 centimeter) naar 3,99 meter en omdat hij het platform deelt met de Peugeot 208 is de wielbasis nu 2,54 meter. De bagageruimte is 300 liter.

Nieuwe Citroën C3 komt alleen als vijfdeurs

Wat betreft de keuze in het aantal deuren zijn we snel uitgepraat; die heb je niet. De Citroën C3 wordt altijd geleverd met vijf deuren. Maar dat is niet erg, want je bent genoeg tijd kwijt met het kiezen van alle andere opties. Het dak, de spiegels, de airbumps en de omlijsting van de mistlampen zijn allemaal aan te passen. Ook het interieur geeft genoeg ruimte om creatief te zijn.

Ingebouwde dashcam

Heel bijzonder: de nieuwe Citroën C3 heeft een ingebouwde HD-dashcam. Je kunt de beelden direct delen op Facebook of een ander sociaal netwerk. Alles voor de likes. Bij een ongeval worden de beelden 30 seconden voor en na het ongeluk automatisch bewaard. De ConnectedCam – zoals hij heet – zal het vast goed doen in Rusland.

De vorige C3 deed het wereldwijd erg goed: Citroën wist er maar liefst 3,6 miljoen van te slijten. Bij de nieuwe generatie mag je kiezen uit drie benzinemotoren met 68, 82 of 110 pk of uit twee dieselmotoren met 75 of 100 pk. Een zesbak is standaard en een automaat volgt later. Geen monsters dus, maar met een leeggewicht van ongeveer 1.000 kilo kun je prima naar de supermarkt op en neer. Kun je gelijk die airbumps testen. Oh, en er komt ook nog een rallyversie van.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)