Mensen in Roelofarendsveen zijn geschokt! Zij reden jaren rond en gooiden bij benadering miljoenen euro’s weg aan geld. Ga maar even zitten voordat je dit artikel leest. De producers van dit interview wisten niet dat de microfoon nog aan stond. Deze SUV’s van modeljaar 2022 gaan voor spotprijzen. Wacht tot je ziet in welk huis Rolf Wouters met zijn 59 jaar woont.

Zo, zijn wij ook even al het geconstipeerde klik-aas kwijt. Overigens is de kans groot dat niemand dit artikel leest omdat alle algoritmes van Facebook en Google het direct de nek omdraaien vanwege deze kreten.

Het is zomer en dat betekent dat websites (en wij maken ons er heus ook weleens schuldig aan) volgens de redactieplanning wat dingen moeten plaatsen over wat je moet doen in de hitte en trucjes met de airco. Elk jaar zien we dezelfde berichten in de trant van: ‘met dit ene knopje bespaar je talloze euro’s aan benzine’. Sommige artikelen beweren zelfs dat je geld én brandstof bespaart. Poeh, poeh.

Clickbait-artikelen op Google

Foto: Screenshot Google

Achter de clickbait-artikelen schuilt soms prima advies

De instapvariant van deze terugkerende artikelen is de recirculatieknop. Door deze knop in te drukken, pomp je dezelfde lucht rond in de auto. Je hoeft dus niet steeds de warme buitenlucht te blijven koelen, wat energie bespaart en daarmee brandstof. Best goed advies dat niet iedereen weet, dat geven we gelijk toe.

Sommige zijn wel heel flauw

De ergste artikelen die we zien, zijn teksten over een ‘vergeten knop’ die ‘tot een liter brandstof per 100 kilometer bespaart’. Wil je een gokje wagen? Jazeker, deze artikelen adviseren je de airconditioning simpelweg uit te zetten om brandstof te besparen. Feitelijk kost de airco inderdaad brandstof, maar ga je echt met 35 graden jezelf uitdrogen? Een flesje water bij het pompstation is ook niet goedkoop.

Reacties

 • Jean heeft op 20 augustus 2022 geschreven:

  En dan komen klagen dat de airco niet werkt.
  Mijn airco staat winter en zomer op.
  En de recycling knop is goed voor tunnels ,
  als je die altijd opzet zit je gewoon je vuile lucht in te ademen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)