De vliegtuigen vliegen niet meer, maar fietsers wel. De treinen zijn inmiddels ook gestopt, omdat redenen. De enige manier om van A naar B te komen is met de auto. Of achterop een rondvliegende koe. De auto is de enige manier om de westerstorm te trotseren. Zo overleef jij de apocalyptische code rood des doods.

Koop een auto waarbij de velgen 50 euro extra zijn

De goedkoopste auto op het internet kopen waarbij de adverteerder niet eens de moeite nam om een beschrijving te schrijven, is als op zoek gaan naar liefde in het Thaise uitgaansleven. Je komt vaak voor onaangename verrassingen te staan. Maar bij de apocalyptische code rood des doods is een auto die zo krom is als een hoepel een uitkomst. Door zijn afwijking hoef je op de snelweg niet tegen de zijwind in te sturen en rij je rechtdoor.

Houd beide handen aan het stuur

Anders word je de auto uitgeblazen als je de deur opent. Goed vasthouden dus, dat stuur. Oh, en het helpt ook wel bij het adequaat reageren op rukwinden op de snelweg en zo. Heb je een cabrio? Gooi dan het dak open: dan vangt je auto minder wind.

Pas op voor vrachtwagens op bruggen

Op bruggen over waterpartijen en andere grote open plekken woeit de wind het hardst. Hou daarom je ogen open voor vrachtwagens. Zij bieden een mooie schuilplek tegen de wind. Geef ze ook een duimpje om ze te bedanken dat ze met code rood de snelweg opgaan om jou een schuilplek te bieden, terwijl de rest dat ‘onverstandig vindt’ en ‘niet een volledige vijfbaanssnelweg willen blokkeren als hun vrachtwagen omwaait’. Egoïstisch.

Ruit vies? Vraag de auto naast je te sproeien

Trek met code rood de hendel van de sproeier naar je toe. De auto naast je zal je dankbaar zijn, want er komt verdacht weinig op jouw ruit terecht. Sein door oogcontact met je buur-bestuurder te maken en je rechterhand naar je toe te trekken. En ga thuis naar het toilet. Je wilt niet langs de weg de plantjes water geven. We zijn het stadium ‘niet tegen de wind in’ ruim geplasseerd. Een boete zul je in ieder geval niet krijgen: er landt immers niets op de grond.

Rij naar het zuiden of richting west-Duitsland

Richting het westen heb je wind mee. Met windstoten van 120 km/u rijdt zelfs de Opel Agila van je oma dus 300 km/u. Ga dat even testen in Duitsland. Blijf je in Nederland? Rij dat richting het Zuiden. Nog nooit zag je auto’s zo netjes rechts rijden. Alle auto’s worden door de westenwind naar de rechterrijstrook geblazen. Geniet hiervan, dit ga je voorlopig niet meer meemaken.

Parkeer niet onder bomen of een huis met dakpannen

Tijdens de storm grijpen afgunstige duiven hun kans om je auto te vernielen. ‘Bewijs maar dat ik het was, en niet de wind. Ik bedoel: roekoe roekoe’, zeggen ze dan. Eeuwig verbitterd zijn ze dat ze geen duimen hebben om het stuur goed vast te grijpen. Hetzelfde geldt bij bomen: met tien dikke duivenlichamen laten ze de takken breken en bombarderen ze je auto. Vliegende ratten, dat zijn het.

Ondertussen in Nederland

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie