Bij het gevaarlijk klinkende bedrijfje Conquest Vehicles kun je al sinds enige tijd aankloppen als je een enorme gepantserde offroader zoekt. Net als destijds bij de Hummer H1 werd ook hier besloten dat een ‘gewone burgerversie’, zonder anti-granaatmaatregelen en met iets meer luxe en een vriendelijker design, best eens een goed idee zou kunnen zijn. Nou, dit is ‘m dan: de Conquest Evade.

Nee, deze Mad Max-achtige overlevingsmachine komt niet uit de VS, zelfs niet uit Rusland, maar uit het oh zo vredige Canada. Hij wordt gebouwd op basis van een luchtgeveerd Ford F-550 Super Duty-chassis en biedt op weelderige wijze plaats aan vier personen.

Als een sumoworstelaar met een cola light maakt ie gebruik van enkele aluminium carrosseriepanelen. Hij heeft drie zonnedaken, elektrische stoelen achterin, laptophouders en een optionele limousine-achtige scheidingswand. Of een breedbeeld tv, als je dat liever hebt. Voor de aandrijving kun je kiezen uit een 6,2-liter benzine V8 of een 6,7-liter diesel.

De prijs voor al deze pracht, praal en parkeerbaarheid? Vanaf 579.000 dollar heb je al een Conquest Evade. Plus een beetje CO2-taks natuurlijk. En een vrachtwagenrijbewijs.

Reacties