In de categorie ‘Lego-setjes die best kans maken om van je partner in de woonkamer te mogen staan’ is hier nu een zeer geslaagde Lego Vespa. De Deense steentjesleverancier pakte de originele Vespa uit de jaren zestig als model om na te bouwen. Vanaf 1 maart kun je deze pastelblauwe brommer bestellen bij je favoriete blokjesdealer.

De Vespa komt met een mooi pothelmpje en een mandje met een bosje bloemen voor op de bagagedrager. Onder de kapjes achterop vind je het motortje en tussen de knieën van de bestuurder plaatst Lego het reservewiel. Een bestuurder is niet inbegrepen bij de Lego Vespa.

De designer over de Lego Vespa

‘Samenwerken met het Vespa-team om dit verbluffende automobiele meesterwerk te creëren was een ongelooflijke ervaring. De set bood me de kans om terug in de tijd te gaan en mijn fantasie de vrije loop te laten tijdens het ontwerpen, en we hopen dat de ervaring voor fans hetzelfde is’, zegt Florian Muller, senior-ontwerper bij Lego.

De Fiat 500 van Lego is een stuk kleiner | Foto: © Lego

Klik alle 1.106 stukjes in elkaar en er staat een Lego Vespa van 35 centimeter lang en 22 centimeter hoog voor je neus. Het enige kleine nadeel is dat de Vespa verhoudingsgewijs geen mooi setje vormt met de Fiat 500 van Lego, want die is 22 centimeter lang en 11 centimeter hoog. Anderzijds zou het dan wel een erg klein modelletje zijn voor de prijs van 99,99 euro.

Reacties

  • Roel heeft op 26 februari 2022 geschreven:

    Poep 💩

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear