Autosleutels zijn er niet alleen maar bedoeld om auto’s mee te starten. Het is het enige deel van je auto dat je mee naar binnen neemt. Het is tevens het enige wat je ziet als je auto uit het zicht is geparkeerd. Eigenlijk is het dus best belangrijk dat de sleutel er goed uitziet. Dit zijn tien van de coolste autosleutels.

BMW 7-serie

In Tomorrow Never Dies bestuurde James Bond zijn 7-serie met zijn telefoon. En dat al in 1997. In 2015 werd dit deels werkelijkheid met een sleutel die lijkt op een dikkige telefoon, en waarmee de 7-serie deel te besturen is. Je kunt hem ermee in en uit het parkeervak rijden. Handig; in tegenstelling tot het continu bij je moeten dragen van iets van dit formaat.

Chrysler Neon

De sleutel van de Chrysler Neon gaf licht in het donker, wat grappig is, gezien de modelnaam. Het was bovendien heel praktisch, want zo kon de ANWB je goed zien als je weer eens met pech langs de weg stond.

Volkswagen Kever

Simpele ideeën zijn vaak de beste. Voor de productie van deze sleutel is minder metaal nodig, en het is zonder meer een van de coolste autosleutls. Het is bijna jammer dat die dingen tegenwoordig zo ingewikkeld moeten zijn.

Subaru Impreza WRX STI

De sleutel van de Subaru WRX STi uit 2004 was vormgegeven als een killswitch uit de autosport. De kleuren waren een leuk extraatje. Deze sleutel is behoorlijk zeldzaam, want Subaru leverde het ontwerp maar één jaar.

Koenigsegg CCXR

Het ziet eruit als iets dat Indiana Jones uit een stoffige tempel moet zien weg te grissen, maar het is de sleutel van de CCXR. Past niet aan je sleutelbos, maar de vraag is of je dat moet willen.

Pagani Huayra

De sleutel van de Pagani Huayra is een kleine Huayra. Daar was weinig inspiratie voor nodig, maar het heeft wel iets. De sleutel was tegelijkertijd ook een USB-stick, zodat je je muziek altijd bij je had.

Elke auto van voor 1980

Het liefst zocht je een schroevendraaier met een platte kop, maar met wat gepruts lukte het ook wel met een kruiskop. Alarmsystemen die achteraf ingebouwd werden, stelden vaak ook maar weinig voor.

Aston Martin DB9 en DBS

Een druk op het glas van dit schreeuwerige Jaeger-LeCoultre-horloge opende de sloten van je DB9 of DBS. Destijds was dit zeker een van de coolste autosleutels. Tegenwoordig, dankzij de opkomst van de smartwatches, is het minder bijzonder om je horloge als sleutel te gebruiken.

Bugatti Veyron

Zonder deze sleutel haalt de Bugatti Veyron slechts 355 km/u. Steek de sleutel in een speciale gleuf achter de bestuurdersstoel en de Veyron zakt een stukje, de achterspoiler verandert van positie en de flapjes in de diffuser gaan dicht. Dan haalt de auto plots 407 km/u, of zelfs 431 km/u in het geval van de Veyron Super Sport.

Porsche 917

Porsches obsessie om gewicht te besparen gaat ver. Ook deze coolste autosleutel draagt bij aan het lozen van onnodige grammetjes. Dezelfde gewichtsbesparing op jouw auto toepassen? Neem één slokje water minder bij je ontbijt.

Reacties

 • Lana rhoades heeft op 9 mei 2020 geschreven:

  Grappig ik heb toevallig de KOENIGSEGG CCXR

  • Wijnsma heeft op 10 mei 2020 geschreven:

   Kom ik aan met mijn Passat variant w8 ,

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear