Bij sommige vragen kun je maar één gepast antwoord geven: ‘Wat denk je zelf?’ De politie van Blaricum, Eemnes en Laren kwam het schoolvoorbeeld tegen van een dergelijke situatie. Ah, school, dat was misschien geen slecht idee geweest voor deze bestuurder.

Een achttienjarige knul zonder rijbewijs werd gisteravond opgepakt voor joyriding onder invloed van alcohol en een flinke djonko toen hij de auto van zijn baas aan gort reed. Zijn eerste vraag was: ‘Kan ik donderdag nog wel gewoon rij-examen doen?’

Het bericht van Politie Blaricum Eemnes Laren

Stel je voor. Je bent 18 jaar. Je rijdt midden in de nacht met een paar vrienden door Laren. Dat doe je in een auto van je werkgever, zonder dat je daar toestemming voor hebt. Daarnaast heb je geen rijbewijs.

Je raakt de macht over het stuur kwijt en weet een ijzeren, in beton gegoten, hek uit de grond te rijden. Als de politie komt, blijk je bijna 7x meer alcohol in je bloed te hebben dan is toegestaan. De politie neemt een speekseltest bij je af, uitslag: je bent onder invloed van THC.

De politie somt het even voor je op: joyriding, rijden zonder rijbewijs, onder invloed van alcohol, onder invloed van THC, de auto van je baas aan gort gereden en een bak schade aan het hek van een ander.

De politie neemt je mee naar het bureau, want je wordt aangehouden en slaapt vannacht in de cel. De eerste vraag die je ons stelt luidt: “Kan ik donderdag nog wel gewoon rij-examen doen?”

De jeugd heeft de toekomst.

Thanks Rick voor de tip

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear