Een plaag is het. In heel Europa worden we in toenemende mate geconfronteerd met hele hordes brommobielen, Microcars en meer van dat soort onzin. Engeland heeft de G-Wiz, een tweezitter met een elektromotor. En die werd speciaal voor Top Gear aan een grondige botsproef onderworpen, precies op de manier zoals ze dat ook bij Euro/NCAP doen.

Het resultaat? Laten we zeggen dat je in een kooi vol hongerige leeuwen meer kans maakt om het er levend vanaf te brengen. Wat hebben we een medelijden met de twee dummies die deze test hebben moeten ondergaan. Een botsing met 64 km/u was voldoende om de voorkant van de G-Wiz compleet te vernielen. Zodanig zelfs dat de inzittenden het dashboard op schoot en tussen hun ribben hadden, met voor de bestuurder een fraaie afdruk van het stuur in zijn voorhoofd. Veel angstaanjagender is echter dat ook de onder de stoel geplaatste accu’s bijna in aanraking kwamen met metalen delen van de auto. En dan word je dus gewoon geëlektrocuteerd.

Nu is het wel zo dat voertuigen als de G-Wiz niet aan de voor auto’s geldende veiligheidsvoorschriften van de EU hoeft te voldoen. Door zijn gewicht valt hij namelijk in de categorie brommobielen, en daar gelden simpelweg andere eisen voor. Toch zijn deze zorgwekkende resultaten voor de Engelse overheid reden genoeg om die veiligheidseisen nog eens tegen het licht te houden. En dat is dan weer goed nieuws. Kijk zelf hieronder wat je er van vindt…

Werkt het niet? Dan heb je waarschijnlijk geen RealPlayer op je computer staan. Die kun je downloaden via RealPlayer (een gratis versie – je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen na de installatie van RealPlayer als je dat niet wilt: druk gewoon op ‘annuleren’, het staat daarna wel op je computer). Wil je geen RealPlayer dan kun je Real Alternative installeren zodat RealPlayer-bestanden in je Windows Media Player worden afgespeeld. Deze ‘plugin’ kun je hier downloaden.

VDS Magazines noch de BBC zijn verantwoordelijk voor het installeren van software van derden op je computer. Doorlinken naar dit filmpje vinden we ook niet zo geinig, neem de url van dit artikel dan gewoon over… 

Reacties