Slechts vier jaar na zijn introductie komt er een eind aan de carrière van de Chrysler Crossfire. Hoewel vooraf al was afgesproken dat carrosseriebouwer Karmann de Crossfire tot 2008 zou bouwen, kunnen we rustig stellen dat de Crossfire is uitgedraaid op een regelrechte flop.

En dat terwijl de auto in 2003 met zoveel klaroengeschal werd ontvangen. Het studiemodel zag er ronduit spectaculair uit, maar ook het model dat uiteindelijk van de lopende band rolde mocht er zeker zijn. De Crossfire is dan ook het zoveelste voorbeeld van het cliché dat looks alleen een auto niet succesvol maken. Autoliefhebbers waren genadeloos in hun oordeel over de onderliggende techniek van de Crossfire.

Daarvoor had Chrysler namelijk leentjebuur gespeeld bij de oude Mercedes SLK, en dat was voor de meeste potentiële kopers toch een brug te ver. Zoals altijd heeft ieder nadeel echter zijn voordeel. We kunnen ons namelijk levendig voorstellen dat je elke Nederlandse Chrysler-dealer zielsgelukkig maakt als je hem van een overjarige Crossfire verlost. Een beetje koopman slaat hier zijn slag. En laten we wel wezen: de Crossfire is best een leuke auto. Om te zien.

Reacties