Dit moet wel een soort wereldrecord zijn. Deze Daewoo Matiz reed tussen tussen 27 januari en 2 mei van dit jaar maar liefst 823.794 kilometer. Volgens het tellerrapport van de Nationale Autopas, tenminste.

Volgens de uitdraai reed hij in januari een garage binnen met 83.354 kilometer op de teller. In mei was dit plots 907.148 kilometer. Dat zou betekenen dat deze Daewoo Matiz na zijn onderhoudsbeurt per dag gemiddeld 8.581 kilometer gereden zou hebben.

Stel je voor dat de bestuurder acht uur per dag sliep en daarna non-stop reed, dan moest hij in die zestien uur gemiddeld 536 km/u rijden. Daarmee is deze Matiz zonder twijfel ook direct de snelste productieauto ter wereld. En dat voor maar 799 euro!

Dat klinkt niet helemaal logisch

Iets zegt ons namelijk dat deze Daewoo Matiz niet écht meer dan 800.000 kilometer reed dit jaar. Zou iemand het überhaupt mentaal aankunnen om meer dan drie uur per dag in een Matiz te rijden? Blijkbaar hebben toetsen op toetsenborden ook bij garages de vervelende gewoonte om zo nu en dan op de verkeerde plek te zitten.

Maar toch staat het zo in het tellerrapport. Met het oordeel ‘logisch’ erbij, nog wel. Vervolgens werd dat tellerrapport trots bij de advertentie gezet toen de Daewoo op internet te koop kwam te staan. Ook de astronomische kilometerstand werd feilloos in de advertentie overgenomen.

Vermoedelijk doet iemand hier een gooi naar de Niet Mijn Taak-prijs. Natúúrlijk zie je wel dat het niet klopt, maar niemand zei tegen je dat je iets moest verbeteren. Gewoon online gooien die handel. Had de baas maar duidelijk moeten zijn.

Advertentie

Reacties

  • Verplichtenaam heeft op 13 september 2018 geschreven:

    Gratis reclame op die manier natuurlijk! 😀

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie