Je kunt veel zeggen over deze DAF kampeerbus, maar de velgjes glimmen nog keurig. De rest wat minder, dat geven we toe. Maar je kijkt hier dan ook naar een van de goedkoopste campers van Nederland, zeker als je kijkt naar de prijs per kilo (10.000 kilo schoon aan de haak). Met een beetje geluk, bied jij 500 euro en neem je deze oranje kampeerbus mee naar huis. Dan heb je alle ruimte om de tijdens de lockdown vergaarde klus-vaardigheden te botvieren.

De DAF is al op leeftijd. In 1972 begon de stadsbus zijn eerste ronden. Meer dan 40 jaar later staat de tellerstand op ruim 884.000 kilometer. Het oudje heeft ook wat werk nodig voordat hij in goede staat is, zo moet volgens de advertentie de draagbalk vervangen worden en moet een remleiding nagekeken worden. Moet te doen zijn voor de handige klusser, en anders parkeer je hem permanent als tiny house. Hoe dan ook is het raadzaam om even langs de bouwmarkt te gaan voor wat verf en hout om het interieur op te leuken.

Het verhaal van deze DAF is makkelijk te achterhalen. Twee seconden Googlen leert dat ‘Milsbeek on Tour’ een vriendengroep was van Avondvierdaagse-fans. Met de bus en een oranje leeuwenpak stonden ze naast het asfalt de wandelaars aan te moedigen, plaatjes te draaien en biertje te drinken. De website bestaat inmiddels niet meer en de Facebook-pagina verkeert al een tijdje in sluimerstand. En nu mag ook de kampeerbus naar een volgende eigenaar. Een eerdere veiling misluke, dus bied jij 500 euro bij BVA en neem jij hem dit keer wel mee?

Reacties

 • Miguel heeft op 9 maart 2021 geschreven:

  Hier mee maak je wel de blits op een camping ergens in Frankrijk als je het opknapt.

  Reageer
 • Kerinoes Sapulette heeft op 13 november 2020 geschreven:

  Beste heer, mevrouw.
  Ik heb wel interesse in de bus, ik hoor graag wat het moet gaan kosten.
  Met vriendelijke groet.

  Reageer
 • Hans heeft op 11 november 2020 geschreven:

  Bruce, is het misschien bij je opgekomen om op de woorden “600 euro bij BVA” te klikken?
  BVA = een veiling bedrijf.

  Reageer
 • Bruce de Grave heeft op 11 november 2020 geschreven:

  Beste,
  Hoe kan ik deze bus kopen? En wat is de prijs intussen?
  Ik heb veel intressen!
  Mvg bruce

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear