De zoveelste knutselaar met grootheidswaanzin is opgestaan. Bugatti heeft er jaren over gedaan en ontelbare euro’s geïnvesteerd om de Veyron zo goed te maken als hij is. Sindsdien waren er misschien wel auto’s die even hard konden, maar zou je daarmee de topsnelheid proberen te halen, dan kwam je in een duizelingwekkende vuurbal aan je einde.

Toch is er nu weer een nieuwe speler in het spel. Ze noemen zich TranStar Racing en ze hebben de Dagger GT bedacht, een supercar die 2.000 pk zou hebben en 483 km/u zou halen. Tuurlijk, waarom ook niet. Wij doen er een met 18.000 pk die 640 km/u kan!

Even op een rijtje: de Dagger krijgt een 9,4-liter grote V8 – dat is meer dan een liter per cilinder – voorzien van twee turbo’s. Die brengt 2.000 pk en ruim 2.700 Nm met zich mee, en loopt bovendien op verschillende soorten brandstof. Van 0 naar 100 gaat de Dagger GT hiermee in een natuurwetvermorzelende 1,5 seconde, op de kwartmijl geeft hij een kruisraket concurrentie met een tijd van 6,7 seconden. Hij gaat door tot 483 km/u. Hij zal ronderecords zetten op vermaarde circuits als de Nürburgring Nordschleife en de Virginia International Raceway. En zo voort, en zo verder.

Niet verrassend is het dat TrannyStar nog niet eens een wielmoer heeft aangedraaid. Nee, de Dagger bestaat alleen in Photoshop, en waarop de specificaties berusten in ons een raadsel. Toch worden er volgend jaar al vijf afgeleverd, hoe vind je dat? De prijs: slechts 450.000 dollar, minder dan de helft van een Veyron en zelfs een kwart van een Veyron Super Sport.

Leuk. Mooi. Bel maar als ie af is.

Reacties