Hopelijk voor de bestuurder van deze Ford F-150 Raptor zijn de koffers al uitgeladen, want als de ophanging nog iets omhoog komt, is het wel erg lastig manoeuvreren. Sowieso is het al uitkijken geblazen met de bordjes en leidingen langs het plafond. Zo’n Raptor van 1,94 meter hoog is misschien wel praktisch voor de koffers, maar niet voor krappe garages in Europa.

De foto’s werden twee jaar geleden al genomen door een Anthony, maar hij besloot ze pas deze week op Facebook te zetten. De Belgische Ford F-150 Raptor staat geparkeerd bij de luchthaven in Zaventem. Op de website van luchthaven Brussels Airport lezen we dat de maximale inrijhoogte van P2 daar slechts 1,90 meter is. In de parkeergarages P1 en P3 is het 2,10 meter hoog. Kan precies dus, zoals blijkt op de foto’s. En anders kun je altijd wat lucht uit de banden laten.

Ergens bewijst deze bestuurder dat de Ford F-150 Raptor niet echt bedoeld is voor Europa, anderzijds is een Europees bestelbusje ook al snel twee meter hoog. En de F-150 is ook gewoon een bedrijfsauto. De bestuurder was gewoon dapper genoeg om te vertrouwen op de opgegeven hoogte van de auto in de brochure. Wij hadden het in ieder geval niet zo snel aangedurfd.

Hoe zit het bij Schiphol?

Bij P1 op Schiphol geldt ook een maximale doorrijhoogte van twee meter, maar in de parkeergarage is het plafond op de meeste plekken nog een stukje hoger. De RAM 1500 die je hierboven geparkeerd ziet bij Schiphol, is niet heel veel hoger dan een F-150. Bij de Nederlandse luchthaven kun je trouwens ook buiten parkeren bij P3.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear