Tegen je auto praten kan al jaren. Sinds een paar jaar reageren ze zelfs. Als je vraagt te navigeren naar het dichtstbijzijnde tankstation, belt de auto de moeder van je ex-vriendin. Vooruitgang!

Bij oudere auto’s moet je nog als een halve Neanderthaler zelf de je radio of navigatie bedienen. Gelukkig is er nu een oplossing. Dashbot transformeert jouw auto in een ware KITT*. Via een aux-kabel, bluetooth of via een FM-zender sluit je Dashbot aan op de radio. Stroom pakt de robot uit je 12-voltaansluiting.

Vervolgens koppel je Dashbot aan je smartphone. Dan ben je klaar om te gaan. Het apparaatje gebruikt de navigatie op je telefoon en vertelt waar je heen moet. Of hij leest je berichten voor, maar wie stuurt er nu nog smsjes? Wil je een ander liedje horen? Zeg dan tegen het handige ding waar je zin in hebt. De muziek van je telefoon straalt hij naar je radio.

Of je de spraakfuncties ooit ook echt gaat gebruiken, is nog maar de vraag. Het neemt niet weg dat Dashbot een bijzonder handige oplossing is voor wie geen bluetooth of navigatie in zijn auto heeft. Je sluit hem binnen no-time aan en hopla: je kunt je eigen muziekjes luisteren tijdens het rijden. Als je Dashbot aan je OBD-II-stekker aansluit, kan de robot ook je auto uitlezen. Via je telefoon kun je dan zien wat er aan de hand is, als je auto opstandig doet. Oh, en dashbot ziet er wel lekker hightech uit.

Wat kost Dashbot?

Op Kickstarter kun je nu een bestelling plaatsen. Het apparaatje kost 49 dollar, ongeveer 46 euro. Het project is volledig gebacked, dus als je een bestelling plaatst, komt hij sowieso.

* Weet je niet wat KITT is? Ga je schamen en Google het even.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)