Donald Trump is verkozen tot president van de Verenigde Staten. Als de louter politiek correcte man met het fabuleuze kapsel zijn zin krijgt, komt er een grote muur tussen de Amerika en Mexico. Mocht je nou geen zin hebben in grenscontroles, of gewoon haast, wat doe je dan? Dit zijn de 10 beste auto’s om door muren heen te rijden.

10. Mercedes X-klasse Powerful Adventurer

Deze überversie van Mercedes X-klasse draagt een Engelse naam die alleen door Duitsers bedacht kan zijn. Hij is rauw, ruig en geel, met enorme banden van een onbegrijpelijke offroad-maat (35 x 11,50) die er mede voor zorgen dat hij bijna twee meter hoog is. De wielkasten zijn van koolstofvezel en aan zowel de voor- als de achterkant vinden we een lier.

09. Land Rover Defender SVX

Toen de hamer viel tijdens de veiling van de Aston Martin DB10, verdween ook je laatste restje hoop om een auto uit de James Bond-film Spectre te bezitten. De DB10 is nooit in productie gegaan, en de Jaguar C-X75 kun je al helemaal vergeten. Tweaked Automotive uit Londen heeft medelijden met je en komt met een oplossing. Het is niet de Aston of de Jag, maar wel the next best thing. Het bedrijf bouwt replica’s van de Land Rover Defender uit Spectre.

08. Local Motors Rally Fighter

Een bijzonder open source-project en ontworpen door ‘het internet’. De Local Motors Rally Fighter maakt gebruik van allerlei onderdelen van diverse auto’s. Bijvoorbeeld de achterlichten van een Honda Civic en de deurgrepen van een Mazda MX-5.

07. Bowler EXR-S

De gestoorde snelheidsmachine op basis van een Range Rover is sneller door de woestijn dan Speedy Gonzales. Weinig auto’s laten je mondhoeken zo omhoog krullen terwijl je beschoten wordt door de grenswacht.

06. Avtoros Shaman

Dit is geen Bond-auto. Dit is excentrieker. Zeg eens ‘Привет’ tegen de Avtoros Shaman.

05. Een Stadium Super Truck

Ooit heeft iemand gedacht: laten we een stel offroad-trucks uit hun natuurlijke habitat trekken en het circuit op sturen. Maar beter gebruik je ze dit keer om door de muur heen te beuken.

04. Jeep Wrangler Trailcat

Deze auto is net zo gestoord als Donald Trump zelf, maar dan op een goede manier. De 707 pk sterke Hellcat-motor vond zijn weg naar de Jeep Wrangler.

03. Mercedes G 63 AMG 6×6

Dit allesverwoestende apparaat rijdt overal over- en doorheen. Komt dat even mooi uit.

02. Hennessey Performance VelociRaptor 6×6

Gewoon te koop in Amerika, om vervolgens met 600 pk richting Mexico te beuken. ¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba!

01. Fiat Multipla

Een Fiat Multipla opofferen voor een kans op een beter bestaan in Mexico, daar ligt niemand wakker van. En wie weet, misschien ziet het mormel er wel beter uit na een hardhandige introductie met de muur van Trump.

Check dit ook eens:

De 11 snelste hatchbacks die je nu kunt kopenDe 12 snelste diesels die je nu kunt kopen
Advertentie

Reacties

 • Maestro heeft op 12 november 2016 geschreven:

  Helaas is de nummer 1 de enige die betaalbaar is…

  Reageer
 • christophe heeft op 9 november 2016 geschreven:

  waar is de welbekende Marauder?

  • keesieTopGear heeft op 20 januari 2017 geschreven:

   daar heb je gelijk in

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie