10. Renault 11 TXE – A View To A Kill

Dit ziet er misschien niet uit als de meest ideale auto voor Bond, aangezien hij de aantrekkingskracht van een beige bank heeft. Maar als je een hele enge vrouw genaamd May Day achterna zit in het hartje van Parijs, is een Renault 11 taxi blijkbaar de perfecte auto. Zeker deze unieke cabrio-uitvoering.

09. Little Nellie – You Only Live Twice

Little Nellie was Sean Connery’s geheime wapen in You Only Live Twice uit 1967. Deze gekrompen eenmanshelikopter was tot de tanden aan toe bewapend met onder andere raketwerpers, machinegeweren en vlammenwerpers.

08. Aston Martin V8 Vantage – The Living Daylights

Deze V8 vantage begon als een cabrio Volante, maar werd later zogenaamd ‘winter klaar gemaakt’ door Q. Dit werd gedaan door een naadloze hardtop te monteren, aangezien de nummerborden nog wel hetzelfde bleven. Dus.

07. Honda ATC 90 – Diamonds Are Forever

Het meest memorabele uit deze film was de Maanbuggy achtervolgingsscène en de Honda ATC 90 die Bond van zijn achtervolgers bemachtigde. Dit was de ATV, die perfect paste in de recreatie-geobserdeerde markt in Amerika.

06. Tuk-Tuk – Octopussy

Technisch gezien was dit een Bajaj RE, maar hij staat beter bekend als een tuktuk. Hij werd gereden door Roger Moore in de dertiende Bond-film Octopussy (1984). Door een drukke markt probeert hij te ontsnappen aan Kamal Khan.

05. Mercury Cougar XR7 – On Her Majesty’s Secret Service

Eigenlijk is de niet de auto van Bond, maar de auto van zijn toekomstige vrouw Tracy Di Vicenzo. Dit was een Ford Mustang in een ander jasje. De pony had een performance-pakket, met onder andere een luchtinlaat op de motorkap, rallywielen en kuipstoelen.

04. BMW Z8 – The World Is Not Enough

Het is een typisch gevalletje product placement, maar toen de Z8 in 1999 op het scherm verscheen, kon je wel zien dat het een Bond-waardige auto was. Ook hielp het dat hij aangedreven werd door een V8 uit de E39 M5, die 406 pk produceerde. De auto die sneuvelde, was een replica.

03. Citroen 2CV – For Your Eyes Only

Waar het bij deze Citroen 2CV aan gadgets ontbrak, compenseerde hij met de moed die hij uitstraalde. Terwijl hij achterna gezeten wordt door boeven in een Peugeot 504, weet Bond hiermee kogels te incasseren en van een berg af te rijden, zonder dat de 2CV de geest geeft.

02. Lotus Esprit S1 – The Spy Who Loved Me

Deze auto is bekend gemaakt door James Bond. De hoekige witte auto verscheen voor het eerst in 1977, met Roger Moore in de hoofdrol. Deze auto was uniek omdat ie – in tegenstelling tot andere Lotussen van die tijd – geen water binnenliet en als duikboot kon fungeren.

01. Aston Martin DB5 – Goldfinger

Dit is waarschijnlijk de meest bekende Bond-auto van allemaal. De DB5 had een stijl die perfect bij de geheime dienst paste. Twee machinegeweren, roterende nummerborden, een kogelvrij schild, rookmachines, bandensnijders en een schietstoel maakte van deze auto een legende.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)