Eindelijk lijkt de zomer te beginnen. Het wordt tropisch weer in ons landje. Dus met welke auto’s kun je die verbrande huid het beste koelen? Of beter nog: welke auto blaast direct alle vellen van die rode kop van je? Dat zie je hier: dit zijn de 10 snelste cabrio’s ooit gebouwd.

10. Porsche 911 Turbo S Cabriolet

330 km/u
Tsja, de Porsche 911 Turbo S is bloedsnel. Als je daar het dak vanaf zaagt, is hij dat nog steeds. Meer kunnen we er eigenlijk niet over zeggen.

09. Porsche Carrera GT

330 km/u
Ooit de crème de la crème van Porsche, nu word je bijna ingehaald door een opgevoerd Elfje. Alleen haalt de 911 het bij lange na niet bij de uitstraling van de Porsche Carrera GT. Toch?

08. McLaren Mercedes SLR Roadster

333 km/u (met het dak omhoog)
Met het dak omhoog is ie het snelst, maar dat wil je niet. Genieten van het motorgeluid moet je!

07. Porsche 918 Spyder

344 km/u
Nu nog de enige van het illustere trio 918/P1/LaFerrari, maar hij krijgt binnenkort gezelschap van de LaFerrari Aperta, met een topsnelheid boven de 350 km/u.

06. Pagani Zonda Cinque Roadster

349 km/u
De auto die al tien keer uitverkocht is, maar steeds terugkomt. Terugkomen of weggaan, maakt ook niet uit: hij doet het beide heel snel.

05. Lamborghini Aventador SV Roadster

349 km/u
Een snelheidslijstje zonder Lamborghini, dát kan natuurlijk niet. Gelukkig redt de Lamborghini Aventador SV Roadster de dag.

04. McLaren Mercedes SLR Stirling Moss

354 km/u
Slechts 75 stuks werden er gebouwd en ze gingen allemaal naar SLR-bezitters. Hij is net zo snel als hij ongrijpbaar is.

03. Alle Koenigseggs

Heel veel km/u
Weleens een langzame Koenigsegg gezien? Dat dachten wij ook. Kies er maar een, maakt niet uit welke, en zet hem in het lijstje.

02. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

408 km/u
De grote bekende beul van de Volkswagen Groep. Zestien cilinders en vier knoeperts van turbo’s die alle bewolking uit de lucht zuigen. Altijd mooi weer.

01. Hennessey Venom GT Spyder

427 km/u
Met een topsnelheid van 427 km/u zit je binnen no-time in een nog warmer klimaat. En dan weer in een koeler. En dan weer warmer. En dan weer in Nederland.

Reacties

  • Henkie potvis heeft op 19 juli 2016 geschreven:

    Waar zijn de cabrio s van Brabus

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear