Dit zijn de coolste racegames die gaan komen dus dien maar alvast verlof in bij je baas en zorg dat je een tray Red Bull klaar hebt staan. Deze racespellen zijn aangekondigd op de Electronic Entertainment Expo 2016 in Los Angeles.

05. Assetto Corsa

Deze game had allang in de winkels moeten liggen, maar de perfectionisten bij Kunos Simulazioni zijn nog niet tevreden. Bij Assetto Corsa draait het om extreem realisme. Elke auto is tot in de puntjes nagebouwd, in totaal kun je uit 80 verschillende auto’s kiezen. Het asfalt van de circuits is met lasertechnologie gescand waardoor elk hobbeltje en elke bocht overeenkomt met de echte wereld. De game bevat een carrière-modus, allerlei uitdagingen en speciale evenementen. Genoeg dus voor de liefhebber. Assetto Corsa ligt vanaf 26 augustus in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dat hopen we tenminste.

04. F1 2016

Een nieuw seizoen Formule 1 betekent ook een nieuwe Formule 1-game. F1 2016 wordt ontwikkeld door Codemasters en moet deze zomer verschijnen, 19 augustus schijnt het zover te zijn. Je kunt nu een carrière starten van maar liefst 10 seizoenen, dus de kans dat je nog wat zonlicht gaat pakken deze zomer is vrij klein – als je deze game in huis haalt. Ook de Virtual Safety Car-toevoeging zit in de game en alles heeft natuurlijk een audiovisueel 2016-sausje gekregen. Vorig jaar viel de game een beetje tegen, dit jaar moet dit de definitieve comeback worden. Ook F1 2016 verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

03. WRC 6

Naast Formule 1 verschijnt er tegenwoordig elk jaar ook een WRC- oftewel World Rally Championship-game. Vorig jaar hadden we te maken met een erg ruw diamantje, WRC 5 was goed aan de binnenkant maar een lelijk eendje aan de buitenkant. Audiovisueel totaal niet van deze tijd, maar voor de echte fans een diepgaande rally-ervaring. WRC 6 moet het totaalplaatje gaan worden met een mooie presentatie en betere gameplay. Bigben Interactive en Kylotonn Racing Games zijn de twee studio’s achter dit modderfestijn en ze lijken goed naar de community te luisteren.

‘Roads were too wide in WRC 5? They will be narrower and bumpier in WRC 6. Stages were sometimes too short? We created new longer stages and reworked everything to make them more challenging,’

02. Gran Turismo Sport

Gran Turismo staat gelijk aan autoporno, dat is eigenlijk al jaren zo. De nieuwste telg uit deze serie draagt de subtitel Sport en laat ons weer ongegeneerd kwijlen, zoals we gewend zijn van Polyphony Digital, met veel slowmotion en bombastische muziek. We hoeven eigenlijk niet zoveel toe te voegen aan de onderstaande trailer. Toch is er ook kritiek: de game zou geen volwaardig deel van de GT-serie zijn (geen carrière-modus, weinig auto’s) en downloadable content zou heel snel na de release worden uitgebracht. Ruikt een beetje naar geldklopperij daar in Japan.

01. Forza Horizon 3

Slechts minuten na de aankondiging op de E3 in Los Angeles werd Forza Horizon 3 al de Gran Turismo-killer genoemd. Met de 2017 Lamborghini Centenario in de hoofdrol maken we kennis met het prachtige landschap van Australië. Hier kunnen we down-under aan de slag met 350 auto’s, naar hartelust sleutelen en vrienden uitnodigen om helemaal los te gaan in je favoriete auto. Helaas is het nog even wachten tot 27 september, dan verschijnt de game voor Xbox One en PC. De ontzettend epische trailer met kippenvelbezorgende uitvoering van Wicked Game vind je hieronder. De komende topper onder de racegames wat ons betreft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)