Om te beginnen: het spijt ons. Want je gaat er nu op letten en je gaat je er mateloos aan ergeren. Is het je weleens opgevallen hoe lelijk de achterste ruitenwisser is op een auto? Het zielige armpje, het liefst met een knik erin en een te groot plastic afdekkapje, is een oncharmant en net iets te groot uitsteeksel dat zich nergens kan verstoppen. En waarom ook? Ga maar even na in je eigen ervaring. Ben je ooit écht blij geweest met de werking van een achterruitenwisser? Zelfs als de reikwijdte van het slappe derde armpje groot genoeg is, is het rubber altijd uitgedroogd en de prestaties ondermaats. En als je vieze dingen herkent in de voorgaande zin, is dat echt jouw eigen perverse gedachtegang.

De aflopende daklijn

En het wordt alleen maar erger. De achterste ruiten gaan gebukt onder de trend van de aflopende daklijn, waardoor de ruitenwisser meekrimpt. Nu is dat niet erg voor de hoogte, maar het zijdelingse bereik slinkt ook. Tot op het punt waar je een spiekgaatje hebt dat nét iets minder vies is dan de rest van je ruit. De achterste ruitenwisser is nog nuttelozer dan parkeersensoren op een Smart of een tankstation op Schiermonnikoog. Sinds de uitvinding van de ruitenwisser in 1903 hebben automerken ruimschoots de tijd gehad om de functie te perfectioneren. Is het na meer dan 100 jaar proberen niet tijd om de handdoek in de ring te gooien en de achterste ruitenwisser om zeep te helpen? Het kan overigens nog erger. Neem de eigenaar van deze Volvo 850. Die was het er niet mee eens dat sedans geen ruitenwisser krijgen achterop. Dus monteerde hij er zelf eentje op het dak. Overigens is er nog een kleine uitzondering: de ruitenwisser achterop de vorige Range Rover. Hier zat de ruitenwisser verstopt onder de achterspoiler als meest elegante wis-unit ooit. Is er nog hoop?

Reacties

 • Haye Mellema heeft op 30 juni 2018 geschreven:

  ‘Zelfs als de reikwijdte van het slappe derde armpje groot genoeg is, is het rubber altijd uitgedroogd en de prestaties ondermaats. En als je vieze dingen herkent in de voorgaande zin, is dat echt jouw eigen perverse gedachtegang.’ HAHAHAHAHA… Ik bedoel, wat?

  Reageer
 • Shaun heeft op 30 juni 2018 geschreven:

  Killallwipers.com er is hoop ja

  • Haye Mellema heeft op 30 juni 2018 geschreven:

   Lache, goed concept

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)