Dat je een fijne boterham kunt verdienen aan YouTube en het verkopen van merchandise aan je volgers, dat is inmiddels wel bekend. Ook niet vreemd, je bent als vlogger tegenwoordig net zo bekend als een televisie-persoonlijkheid, en daar vinden we het allemaal heel normaal. Een van de bekendste Nederlandse vloggers is Enzo Knol, waarvan ook al langer bekend is dat ie een geinig zakcentje verdient met het mikken van de lens op z’n eigen smikkel. We zetten de auto’s van Enzo Knol voor je op een rijtje.

VW Polo en Tiguan

Aan het begin van zijn YouTube-carrière reed Enzo Knol voornamelijk in een zwarte Polo, vermoedelijk van zijn moeder. Zodra de viewteller begint met lopen, koopt de vlogger een Volkswagen Tiguan. De crossover is sowieso verkocht en de Polo is waarschijnlijk al naar de volgende eigenaar.

Porsche Panamera 4S (207.972 euro)

Zijn trouwe volgers blijven braaf de dagelijkse vlogs consumeren en het einde van 2017 keert YouTube genoeg uit om de Tiguan in te ruilen op een Porsche Panamera 4S Diesel ter waarde van 207.972 euro. Volgens de kentekengegevens is deze Panamera nog steeds in bezit van de eerste, particuliere eigenaar. En dat zou betekenen dat Enzo Knol deze auto nog altijd heeft, al is hij in ieder geval nooit meer met de wrap gespot.

Jeep Trackhawk (239.142 euro)

Een jaar later, in dezelfde maand dat Porsche bevestigt te stoppen met dieselmotoren, zet Enzo ook zijn diesel aan de kant. Hij koopt een Jeep Grand Cherokee Trackhawk met 717 pk ter waarde van 239.142 euro. Hij doet dit een paar weken nadat hij in de auto reed tijdens een persevenement van Jeep. Volgens de kentekengegevens is deze auto ook nog altijd bij de originele koper en dat zou betekenen dat Enzo de Trackhawk nog in bezit heeft. Hierbij moet gezegd worden dat er altijd een kleine vertraging in het systeem zit, dus vermoedelijk is of gaat deze auto wél weg.

Lamborghini Urus (332.878 euro)

Enzo Knol twijfelde voordat hij de Jeep kocht al tussen de Urus en de Trackhawk. De wachttijd voor de Lamborghini was een jaar, en de Jeep kon hij direct kopen – dus kocht hij de Trackhawk. Achteraf was dit voor Enzo misschien niet de beste keuze, want van de acht maanden dat hij de Jeep al heeft, zegt Enzo dat hij ‘m minimaal twee maanden kwijt is geweest voor onderhoud en gedoe. Dus op zijn 26ste verjaardag kocht Enzo voor zichzelf een verjaardagscadeau: een grijze Lamborghini Urus. Een klant van Lamborghini Leusden ruilde de auto al na 455 kilometer in en dus kon Enzo direct instappen zonder wachttijd. De nieuwprijs van de auto is 332.878 euro. Als Enzo Knol inderdaad nog de Porsche heeft en als hij op dit moment de Trackhawk nog eventjes heeft, dan zou dat betekenen dat het wagenpark van Enzo Knol op dit moment een waarde heeft van 779.992 euro.

Reacties

 • Chris heeft op 16 juni 2019 geschreven:

  Nou 780000 euro gerekend qua nieuwprijs, maar na afschrijving veel minder, die panamera is waarschijnlijk nog maar de helft waard, laat staan een oude Tiguan. En die Urus daalt binnenkort nog sneller in waarde dan dat die rijdt. De Jeep zou hij ingeruild hebben, las ik elders.

  Reageer
 • Higgy heeft op 13 juni 2019 geschreven:

  Zou hij wel al een keer pak gekeurd zijn denk je? 🙂

  Reageer
 • T heeft op 12 juni 2019 geschreven:

  Waarschijnlijk heeft die ze gewoon opgeslagen. puur omdat die porsche ook geen apk meer heeft maar nog wel op zijn naam staat. meaby als die ooit een tegenvaller krijgt dat die een soort van geld achter houdt?

  • KennOne heeft op 13 juni 2019 geschreven:

   De enige tegenvaller is dan de afschrijving,, lijkt me niet dus

   Reageer
  • D heeft op 13 juni 2019 geschreven:

   Hij heeft gewoon nog apk hoor. Alleen is niet verzekerd

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)