Het schilderij Salvator Mundi van uitvinder, filmster uit een bekende trilogie over een code en penseelacrobaat Leonardo da Vinci bracht op een veiling in New York 400 miljoen dollar op (339 miljoen euro). Het schilderij van rond het jaar 1500 wordt ook wel de ‘mannelijke Mona Lisa’ genoemd. In 1958 werd het schilderij overigens nog voor 50 dollar verkocht, maar toen was ie nog verstopt onder een ander schilderij. Had je maar eerder geweten dat ‘Verlosser van de Wereld’ geveild werd, dan had je ‘m uiteraard direct weggegrist. Maar helaas, je was te laat. En nu heb je 339 miljoen euro over. Daar wil je natuurlijk maar al te graag van af. We doen wat suggesties.

Een maand lang geen filerijden

Een maandabonnement waarmee je op elk moment gratis met de trein kunt reizen, kost 333 euro per maand. Je kunt dus 1.198.198 mensen een gratis OV-jaarkaart geven. Dan pakken ze tenminste niet de auto, en kun jij tenminste een maand lang zonder files naar je werk. Of: je geeft iedereen van jouw gemeente zo’n kaart en bouwt de stad om tot een stratencircuit alleen voor jezelf.

Tien-en-een-halve Ferrari 250 GTO

Een Ferrari 250 GTO uit 1962 bracht niet al te lang geleden 38,1 miljoen dollar op in een veiling. Het hoogste bedrag ooit voor een auto. Is ook kunst.

200 miljoen liter benzine

De prijzen fluctueren elke dag wat, maar op een goede dag moet je toch zeker 200 miljoen liter benzine kunnen scoren. Daar heb je tot je dood meer dan genoeg aan. Als er dan nog benzinemotoren bestaan, tenminste.

Een F1-team voor een jaar

Ferrari pompte vorig jaar 386 miljoen euro in Scuderia Ferrari. Dus dan heb je nog kleingeld over. Of je houdt het budget van Red Bull Racing aan: 252 miljoen euro. Dan kun je nog een leuk optrekje kopen.

Het duurste huis ter wereld, inclusief autocollectie

Dit nederige stulpje is de creatie van Bruce Makowsky en kost 250 miljoen dollar. Zijn doel was de meest extraordinaire woonunit ooit te bouwen. Hij vond de ideale plek in Bel Air vanuit een helikopter  en begon met bouwen. Je krijgt er een autocollectie bij. Het schijnt trouwens dat Beyoncé en Jay-Z het optrekje gekocht hebben, maar alles heeft zijn prijs.

533 Rolls-Royce Phantoms met lange wielbasis

De Rolls-Royce Phantom met lange wielbasis kost 635.190 euro. Dus je kunt er 533 kopen. In elke stad die je ooit nog wilt bezoeken eentje, of zo.

Je eigen circuit

Het kan nooit goedkoop zijn, zeker niet in Nederland. Maar met 339 miljoen euro moet je toch een heel eind komen. Steekpenningen voor de vergunning meegerekend, uiteraard.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)