Tuurlijk, elke willekeurige Duitse powersedan of stationwagen-afgeleide daarvan, is de beste keuze als je activiteiten aan de verkeerde kant van de wet wilt ontplooien. Maar soms wil je gewoon even iets meer uitdaging. Daarom zochten we een stel vluchtauto’s voor je uit, omdat we graag elke laag van de samenleving waardevol consumentenadvies willen bieden. Dus ook beneden, bij de richel.

Rode Subaru Impreza WRX STI

De kleur hierbij is cruciaal. Ook helpt het om Bellbottoms van Jon Spencer Blues Explosion paraat te hebben voor wanneer de achtervolging begint. En wat een toeval: er staat nét een rode Subaru Impreza WRX STI met enige ervaring op dit gebied te koop.

Een grijze VW Golf

Je verbergen in duidelijk zicht, zoals het gezegde dat veel beter in het Engels klinkt luidt. Rij een willekeurige zijstraat in en parkeer de auto langs nog drie andere grijze Golfjes. Zodra de sirenes in de verte doven, rij jij rustig weg.

Ford Transit

Al lange tijd favoriet bij de bankovervallertjes. Genoeg ruimte voor grote zakken geld met een dollar-tekens erop en – zeker vroeger – genoeg pit om je weg te scheren. Wil je zeker weten dat je sneller weg bent dan de boze snor der wet? Check dan de Transit van TT Isle of Man-held Guy Martin.

De snelste bus ter wereld

De eigenaar van tuningsfirma TH Automobile Berlin vestigde het record op Nardò: 310,7 km/u. Best idioot. De 3,6-liter zescilinderboxermotor (drie keer woordwaarde!) uit de Porsche 911 Turbo produceerde toen nog 800 pk. En het was geen kwestie van een giga-turbo monteren en klaar. TH legde de Porsche-motor achterin (zoals vroeger), modificeerde de onderkant voor meer downforce en monteerde de bestuurdersstoel pontificaal in het midden, net als in een McLaren F1. Oh, en hij is te koop.

Knaloranje Range Rover SVR

‘Niemand is gek genoeg om zo’n opvallend ding als vluchtauto in te zetten’, zal de politie lachend denken – en je rijdt op je gemakje naar huis. Hebben ze je toch in de smiezen, plank je hem via het weiland naar huis.

Cadillac CT6 V-Sport

Als je je als een boef gaat gedragen, kun je ook maar beter rondscheuren als een boef. Een van de meest crimineel uitziende auto’s van dit moment is de Cadillac CT6 V-Sport. Een 4,2-liter biturbo V8 produceert ongeveer 550 pk en 850 Nm koppel. Dus wegkomen is ook al geen probleem.

Dodge Challenger Demon

Je gaat al naar de hel voor je daden, dus gebruik dan direct het werktuig van de duivel. Het helpt dat de Dodge Challenger Demon een van de snelst accelererende auto’s aller tijden is. De politie ontloop je wel, maar we komen je nog wel tegen bij het vagevuur.

Drie Mini Cooper S’jes’

Moeten we dit echt uitleggen? Of moeten we ons verontschuldigen dat we de remake als voorbeeld hebben gepakt?
Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 6 april 2018 geschreven:

    Leuk!!!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie