Polestars zie je wel vaker op het water, maar wel onder de voorwaarde dat het water bevroren is. Maar binnenkort komt daar verandering in. Vandaag zien we het eerste resultaat van de samenwerking tussen Candela en Polestar. Dit is de Candela C-8 ‘powered by Polestar’. De boten zweven over het water en krijgen de batterij uit de Polestar 2 Standard Range.

Met de 69-kWh batterij van Polestar moet de Candela C-8 zo’n 105 kilometer (of 57 zeemijlen) ver komen. De maximale snelheid ligt rond de 40 km/u per uur (of 22 knopen). Bij deze snelheden tilt de boot zijn buikje van het water. De boten van Candela hebben zogenoemde hydrofoils; een soort vleugels die in het water liggen.

Door de hydrofoils gaat de boot vermoedelijk een stuk relaxter over het water, omdat de golven minder voelbaar zijn. Misschien nog wel belangrijker is de afgenomen weerstand van het water. Ga maar eens na wat lastiger is, alleen één vinger door het water bewegen, of je hele hand. De boot verbruikt minder energie dan conventionele boten, volgens Candela en Polestar tot wel 80 procent minder.

De prijs van de Candela C-8

Alle C-8’s die Candela nu gaat verkopen, hebben de Polestar-batterijen aan boord. Bestellingen die nu binnenkomen, levert Candela in het tweede kwartaal van 2024. De prijs voor de minst dure Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is 330.000 euro. Daarvoor kun je ook zes instapversies van de Polestar 2 kopen, maar het is net wat je wilt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear