Als motorrijder kun je het zwaar hebben in het verkeer. Tussen al het autogeweld moet je zorgen dat je niet van je sokken gereden wordt. Een vizier in je helm en twee kleine spiegeltjes zijn al het zicht dat je om je heen hebt. Hierdoor kun je nog wel eens iets over het hoofd zien als je tussen de files door slalomt.

Voor dit beperkte zicht biedt de Crosshelmet een oplossing. Deze botsmuts (geïnspireerd op de helmen uit Pacific Rim?)zorgt ervoor dat je als motorrijder 360 graden om je heen kunt kijken. Vooraan zit een groot en breed vizier, wat je meer zicht biedt dan een standaard helm. Achterop zit een cameraatje, dat alles achter je filmt en als een digitale achteruitkijkspiegel op je vizier projecteert. Zo heb je nooit meer last van een dode hoek als je op je gemotoriseerde fiets zit. Handig als je een stijve nek hebt.

Is dat het enige wat de Crosshelmet bijzonder maakt?

Het zicht rondom is niet het enige high-tech snufje van deze helm. Je kunt hierbij zelf instellen hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen. Minder geluid van buitenaf zorgt er namelijk voor dat je minder snel moe wordt. Je hoeft je hiermee ook niet meer te ergeren aan een vervelende passagier die niet ophoudt met praten (bij lage snelheden). Daarnaast is het ook mogelijk om je navigatie in de digitale achteruitkijkspiegel weer te geven als een head-up-display en te bellen als je onderweg bent.

Deze helm is dus eigenlijk de oplossing voor alle problemen van motormuizen. Op regen, vallen, andere weggebruikers, stijf zitvlak, kou en wind na. De Crosshelmet zal op 13 september op Kickstarter gelanceerd worden. Dus als je gul bent en je ziet hier de toekomst van motorrijden in, kun je meehelpen met het financieren van dit project.

De crosshelmet in actie op de weg

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)