Leuk, op vakantie in de auto. In de file met jengelende kinderen achterin en met het gemauw van je co-piloot dat je toch echt wel die vorige afrit had moeten nemen in je oor. Maar: het kan altijd erger. En daar koop je inderdaad niets voor. Zelfs geen vliegticket. Maar gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen. Dit zijn vijf files die erger waren dan de hel.

FRANKRIJK – 1980

183 kilometer file tussen Lyon en Parijs, vooral doordat Parijzenaren terugkeerden van hun wintervakanties.

CHINA – 2010

Veel verkeer – en wegwerkzaamheden – waren schuldig aan de 100 kilometer lange file op China’s G110-snelweg. De file duurde twaalf dagen om op te lossen.

DUITSLAND – 1990

Pasen, een paar maanden na de val van de Berlijnse Muur. Achttien miljoen auto’s staan in de rij om de grens tussen Oost- en West-Duitsland over te steken.

Rusland – 2012

In november van 2012 bedekte een sneeuwstorm de snelweg van Sint-Petersburg naar Moskou. De file duurde drie dragen en de overheid zette tenten langs de weg neer voor psychologische hulp.

Amerika – 2005

Toen orkaan Rita naderde, besloot de overheid van Houston de boel te evacueren. Meer dan 2,5 miljoen mensen zorgden voor een file van meer dan 48 uur lang.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)