Wanneer stopt kamperen kamperen te zijn en wordt het ‘tijdelijk verhuizen’? We durven de grens niet precies aan te wijzen, maar we kunnen wel met zekerheid vertellen dat de duurste camper ter wereld hem ruimschoots voorbij is. Je kijkt naar de Elemment Palazzo Superior van Marchi Mobile, een megajacht voor mensen met watervrees. In de 13,7 meter lange camper sleur je 68 vierkante meter aan woonoppervlakte mee.

Wat dit de duurste camper ter wereld maakt? Naast een flinke marge, strikte Marchi Mobile dezelfde beddenmaker die het Britse koningshuis gebruikt, is het ding grotendeels van koolstofvezel gemaakt, schuiven de zijkanten uit en kun je na een bezoekje aan de spa afkoelen op het dakterras. Dat komt bovenop zaken als een luxe keuken, ingebouwde lichttherapie, een vier meter lange bank en twee 42-inch televisies. Moeten we nog even doorgaan?

Waar zit de bestuurder?

De bestuurder zit hoog bovenin een soort helikoptercockpit waarvan de ramen met een druk op de knop verduisterd kunnen worden. Dankzij de vreemde vorm is de luchtweerstand van de Palazzo slechts 0,36 Cw, wat ongeveer zoveel is als een SUV. De aandrijving komt van een Volvo-vrachtwagenmotor met maximaal 600 pk. Met twee 800-liter watertanks en nog een 250-liter tank voor alles wat je doorspoelt, weegt het mobiele appartement 28 ton.

Wat kost de duurste camper ter wereld dan?

Voor de Palazzo Superior wil Marchi graag 3 miljoen dollar hebben, ongeveer 2,5 miljoen euro. Een slordige Bugatti Chiron, dus. We hebben het vermoeden dat de camperbouwer niet heel lastig doet om verzoekjes, dus als jij graag iets verguld wilt hebben of ergens een lading Swarovski-kristallen op wilt laten plakken, zal dat geen probleem zijn. We hebben werkelijk geen idee of er überhaupt ooit ééntje verkocht is. Tijd om de Hymer in te ruilen?

De duurste camper ter wereld: Palazzo Superior

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie