‘Matching numbers’, ‘origineel’ en ‘gerestaureerd’ zijn sleutelwoorden waarmee je een vraagprijs naar de maan kunt schieten. De duurste Ford Mustang van Nederland kruist niet een van deze punten aan.

Nee, de duurste Ford Mustang van Nederland is een waar monster van Frankenstein. De auto begon zijn leven als een normale Fastback uit 1966. Ergens na 2008 kreeg iemand met modificatiedrift de Mustang in zijn klauwen. Het resultaat is, eh, bijzonder. Vermoedelijk was het een Nederlander, want volgens het kenteken staat deze auto al sinds 1998 in Nederland geregistreerd (al kun je daar nog wat mee goochelen).

Wat is er gebeurd met de Mustang?

De Mustang werd op een stoel gebonden, zijn hart werd eruit gerukt en in ruil kreeg hij een 6,1-liter Hemi V8 uit een Dodge Challenger in z’n mik. Ook het dashboard werd deels overgezet, inclusief het stuur. Toen de bliksem insloeg, kwam het monster tot leven, maar niet voordat de bliksemschicht een vliegtuig trof. De schakelpook is daarom een joystick. De carrosserie werd opgebouwd met onderdelen van een (hopelijk overleden) Shelby GT350, en zelfs de wielkastverbreders zijn niet breed genoeg om de enorme 270 millimeter brede banden te verhullen. De velgjes zijn slechts 15 inch groot.

Wat kost deze Ford Mustang?

De enorme banden zijn geen overbodige luxe: de V8 produceert 525 pk, dat via de Dodge-versnellingsbak naar de achterwielen gaat. Het sprintje naar de 100 km/u moet in 6,0 seconden gebeurd zijn. Kopen? De duurste Ford Mustang van Nederland staat bij de Dames Autosalon in Numansdorp en moet 199.500 euro kosten.

Advertentie

Reacties

 • Bart van den Acker heeft op 22 januari 2018 geschreven:

  Kortom, een niet bestaande en per saldo zo goed als waardeloze auto. Dit heeft niks te maken met een historische auto en dus is het ook onterecht als de aanbieder denkt/hoopt mee te kunnen surfen op de vloedgolf van prijsopdrijving die nu over echt waardevolle, kloppende, historisch correcte auto’s rolt. Gewoon zonde van een mooie, originele, oude Mustang.

  • Jaques heeft op 23 januari 2018 geschreven:

   Net als kunst dus wat de liefhebber er voor over heeft. 1 ding is zeker je buurman heeft hem niet. En wat de verkoper denkt zit waarschijnlijk niet in jouw portemonnee. Ben benieuwd naar het geluid….

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie