Iedereen kent Cars and Coffee wel. En anders weet je wel hoe ze eindigen. Het evenement is overgewaaid vanuit Amerika en elk jaar vinden er alleen al in Nederland tig varianten plaats. Cars and Cognac is nieuw en daar heb je waarschijnlijk niet van gehoord. En je komt er waarschijnlijk niet binnen.

Wie mag er wel komen?

Cars and Cognac is voor de allerrijksten. Voor de mensen die niet in hotels slapen maar ze bezitten. Het liefst een hele keten. Vorige week vrijdag werd het evenement georganiseerd. Een openbare aankondiging bleef uit om – naar ons vermoeden – Mustang-eigenaren te weren.

De basis van het evenement komt overeen met Cars and Coffee. Autofanaten – in dit geval Rolls-Royce-fanaten – en heerlijke versnaperingen komen bijeen om over hun voorkeuren voor beide onderwerpen te praten. Dit gaat vaak gepaard met een aantal opvallende auto’s. Het grootste verschil met Cars and Coffee is dat er minder Douwe Egberts en meer Courvoisier XO (niet de Texaanse tuner) te vinden is.

Waarom organiseerde Rolls-Royce Cars and Cognac?

De reden dat we je dit vertellen is niet om je nogmaals een kans te geven om met je ogen te rollen terwijl je nadenkt hoe de hogere klasse nou precies zijn geld verdient. Deze bijeenkomst vond plaats in de Cotswolds (ten westen van London). Tijdens het evenement werd een nieuwe Aero Cowling voor de Rolls-Royce Dawn onthuld.

De Aero Cowling bestaat uit twee losse onderdelen die over de plek van de achterbank worden verheven. Zo maak je van een sociale vierzitter een elegante tweezitter en het geheel ziet er vervolgens wat sportiever uit. De Phantom kreeg een minder spannende upgrade: een nieuwe picknickmand.

Het evenement bleek een succes en waarschijnlijk gaat het Engelse merk er meer organiseren. Als jouw vermogen toevallig wat stijgt (zodat je tenminste meer geld hebt dan de waarde van het BNP van Madagaskar) en een aantal Rolls-Royces bij ze afneemt, bestaat er een kans je een uitnodiging krijgt opgestuurd om Cars and Cognac II bij te wonen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie