De Devel Sixteen is de meest illustere hypercar van deze eeuw. Niemand weet exact wat het is, wie erachter zit, of ie echt 5.007 pk produceert, hoe het rijdt, of het rijdt en of er überhaupt exemplaren bestaan.

Maar, daar komt wellicht verandering in. Het allereerste exemplaar van de Devel Sixteen is uitgeleverd aan handelaar van mooi autospul Driving Emotions in Canada. Bij de foto’s plaatst hij de tekst: ‘Klaar! Devel Sixteen nummer #001 is geland in de zes #ChampagnePapi’. Waarbij ‘zes’ staat voor Toronto en Champagne Papi is een alias is voor Aubrey Drake Graham , aka rapper Drake.

Volgens diverse bronnen is de rapper de nieuwe eigenaar, maar het zou ook zomaar slechts een decorstuk kunnen zijn voor zijn nieuwe clip ‘I’m Upset‘. Daar verschijnt de auto na 1:57 minuten in de clip.

Hoe snel is de auto?

De 12,3-liter V16-motor in de Devel Sixteen produceert naar verluidt 5.007 pk en 5.093 Nm koppel. Van nul naar honderd doet de auto van een superheld in 1,8 seconden en de topsnelheid ligt op 563 km/u.

Als je het niet erg vindt, geloven wij nog even helemaal niets tot we hard bewijs zien. Er is bijvoorbeeld nog geen autoband bekend die snelheden boven de 500 km/u kan verdragen. De ogen zijn dus op Drake gericht om de wereld te verlossen uit een onzeker bestaan.

Devel Sixteen in I’m Upset

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)