Liefhebbers van klapkoplampen konden vorig jaar hun enthousiasme niet bedwingen toen Mazda aankondigde de MX-5 te gaan restaureren.  Zie het zo voor je: Mazda neemt jouw oude roadster, waarvan de oudste bijna de 30 jaar aantikken, in beslag, plukt ‘m van top tot teen kaal en bouwt hem ook weer als nieuw voor je op. Het resultaat? Een gloednieuwe Mazda MX-5 NA. Juist, zoals in de eerste generatie van de auto.

De eerste is klaar

Hoeveel dat moest gaan kosten, wilde de Japanse autofabrikant nog niet zeggen, maar inmiddels is er een Japanner geweest die gebruik heeft gemaakt van deze herstelservice – zoals Mazda het zelf noemt. Zijn oude MX-5 is door Mazda in twee maanden tijd hersteld naar het origineel. Bijna 30 jaar eraf, in twee maandjes maar! Bestond zo’n service ook maar voor mensen, hè?

Omdat het de eerste nieuwe Mazda MX-5 NA sinds 30 jaar is, werd er een speciale ceremonie gehouden. Aan de beelden is te zien dat Mazda veel liefde in het proces heeft gestopt en dat ze zo trots zijn als een pauw.

Iemand die minstens even trots is, is de eigenaar van de nieuwe Mazda MX-5 NA: ‘Voor mij is deze roadster onvervangbaar! Ik heb er al 25 jaar rijplezier van en door dit herstel kan dat nog een tijdje zo blijven. Als ik zo onder de motorkap kijk, dan voel ik gewoon dat het een leuke ervaring gaat worden. En dan heb ik er nog niet eens in gereden.’

Reacties

  • Kiki heeft op 29 september 2018 geschreven:

    Maken er m dan in een moeite euro3? Anders heb je er weinig aan in de LEZ

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)