Het verbaast onze lezers nog weleens dat wij bij TopGear zo nu en dan over GTA schrijven. Wat Grand Theft Auto met een autowebsite te maken heeft, dat zal niemand ooit weten. In het verlengde daarvan schrijven we ook graag over eventuele alternatieven voor de populaire game, aangezien GTA 6 nog even op zich laat wachten. Zo hadden we hoge verwachtingen van Everywhere – maar het is misschien tijd om die bij te stellen.

Everywhere is het project van Leslie Benzies. Deze kerel stond ooit aan het hoofd van GTA-ontwikkelaar Rockstar North, maar vertrok een paar jaar geleden na wat onenigheid. In 2016 richtte hij Build A Rocket Boy Studio op en kondigde het bedrijf de game Everywhere aan. Het zou een enorme open-wereldgame worden met onbeperkte mogelijkheden. Ondertussen lekten er patenten voor het spel met onder meer auto’s en op de website waren fotorealistische gamekarakters te zien.

Het klonk als een mooi alternatief voor GTA

Alles leek erop dat Everywhere een – en vergeef ons de clichéterm – GTA-killer moest gaan worden. Een realistische gamewereld waar je écht alles kon doen wat je hartje begeert. Maar nu schijnen de eerste screenshots gelekt te zijn, en het is niet helemaal waar we op hoopten. De screenshots laten een cartooneske vormgeving zien in een soort buitenaardse setting. Het lijkt eerder een tegenhanger van Fortnite dan GTA. De screenshots zie je in de tweet hieronder.

Meerdere dimensies in het spel?

Al in 2017 zeiden de makers van de game dat Everywhere ‘heel anders’ ging zijn dan GTA. Dat lijkt wel te kloppen. In een bericht aan investeerders verkochten de makers het spel als een speelbare versie van de film Ready Player One. De speler zou dan in meerdere dimensies in verschillende stijlen kunnen spelen. Ook belangrijk om te weten is dat de Art Director van het spel in een eerder interview al zei dat het spel ‘twee stijlen’ zou hebben. Een fotorealistische wereld vol auto’s is dan altijd nog een optie.

Hou ook in je achterhoofd dat dit onbevestigde screenshots zijn. Het zou zomaar kunnen blijken dat ze niet echt zijn. Voorlopig komt er vrij weinig nieuws vanuit de ontwikkelaar vrij over de nieuwe game. Hoewel er vast een hoop fans blij zijn met een game die eruitziet zoals hierboven, liepen wij wel warm voor een volbloed GTA-tegenhanger. De tijd zal het leren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)