Grote pick-ups zijn in de regel niet gebouwd voor de grachten van Amsterdam of de krappe straatjes van Vreeswijk. Toch zie je met name de Ram 1500 hier nog best regelmatig rijden. Hij wordt met name verkocht aan ondernemers. Zou Nederland dan ook warm kunnen lopen voor een minder dorstige en elektrische versie van de Ram 1500?

Het productiemodel krijgt de naam Ram 1500 BEV (Battery-Electric Vehicle), maar eerst wil het merk ons lekker maken met de Ram 1500 Revolution. Zie het als een voorproefje dat niet in de showrooms verschijnt. Ram noemt het uiterlijk van het concept ‘brutiful’. Misschien nog belangrijker: de auto is bijzonder praktisch.

De laadbak loopt helemaal door tot de frunk

Bijzonder is de frunk van de Ram 1500 Revolution BEV. Er is een opening waardoor de laadruimte voorin (waar normaal de V8 ligt) doorloopt tot de cabine. Van de cabine naar de laadbak áchter is ook een doorgeefluik, waardoor je voorwerpen van bijna 5,5 meter lang kun vervoeren in de pick-up. Niet genoeg? Dan kun je de laadbak ook nog eens uitschuiven.

Stap achterin in de Ram 1500 Revolution via de suicide-deuren en je wordt begroet door twee stoelen. Deze staan op rails en zijn eenvoudig te demonteren. Op het dashboard zit een enorm 28-inch touchscreen en de buitenspiegels zijn vervangen door camera’s. Het is niet duidelijk hoeveel van alle innovatie blijft plakken voor de productieversie.

Specificaties van de elektrische Ram 1500 Revolution

Ram maakt niet bekend wat het vermogen van dit concept of van het productiemodel is. Wel meldt Ram dat er twee elektromotoren komen voor aandrijving naar alle wielen en dat er een batterijpakket in komt dat kan laden met een snelheid van 350 kW. Opladen gaat met 800 Volt en binnen tien minuten moet je 160 kilometer extra hebben.

Kom de elektrische Ram 1500 BEV naar Nederland?

Momenteel betalen de meeste ondernemers al geen BPM over hun Ram 1500 met benzinemotor. Wat dat betreft zou de elektrische Ram 1500 geen toegevoegde waarde hebben. Wel kan het aanzienlijk schelen in de brandstofkosten om zo’n elektrische pick-up te rijden. Vooralsnog zijn er geen concrete plannen vanuit het concern om de auto naar Nederland te halen, maar er zullen altijd slimme dealers zijn.

Advertentie

Reacties

  • Teun heeft op 9 januari 2023 geschreven:

    In 2017 kwam ik ergens op een autobeurs al de Bollinger Motors B2 tegen, een elektrische pick-up die hetzelfde trucje toepastte met de doorgestoken lading.
    https://bollingermotors.com/b1-b2/

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie