Tijdens de ontwikkeling van de W16-motor bij Bugatti fikte de ontwikkelingsfaciliteit haast af omdat het ding te veel hitte produceerde. En dat was slechts 1.001 pk. Wij benijden de brandverzekeraar van AMS Performance niet. Zij bouwden (naar eigen zeggen) de krachtigste Nissan GT-R ter wereld. Aanschouw de glimmend roze Alpha Queen.

Op de rollerbank meet de Nissan GT-R ‘Alpha Queen’ 2.842 wiel-pk’s. Vanaf het vliegwiel naar de wielen gaat altijd wat vermogen verloren, dus het motorvermogen (zoals autofabrikanten dat communiceren) ligt nog wat hoger. Laten we voor het gemak zeggen dat deze GT-R 3.000 pk heeft. En ach, 100 pk meer of minder zul je niet eens merken. Het is niet de eerste video op het internet die claimt een Nissan GT-R te tonen met 3.000 pk – maar wel de eerste met bewijs.

Negen maanden geleden deed de Nissan GT-R 7,2 seconden over een kwartmijl. Ze hebben dit al kunnen terugdringen naar 7,0 seconden. AMS Performance mikt nu op een tijd ‘in de zes seconden’. Daarmee is de krachtigste Nissan GT-R ter wereld nog zeker niet de snelste. YouTube staat vol met GT-R’s die de kwartmijl in minder dan 7 seconden afleggen. Ze claimen allemaal de snelste te zijn. Volgens de regel is alles wat op het internet staat waar, maar wat als meerdere mensen hetzelfde claimen? We vrezen voor het ruimte-tijd continuüm.

Nissan GT-R ‘Alpha Queen’ op de dyno

Nissan GT-R ‘Alpha Queen’

Oud filmpje van de Alpha Queen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)