Aan het begin van het jaar dacht je: ‘verdorie, ik had bitcoins moeten kopen, maar ik ben nu te laat.’ Een maand later dacht je: ‘verdorie, ik had bitcoins moeten kopen, maar ik ben nu te laat.’ Nog een maand later dacht je: ‘verdorie, ik had bitcoins moeten kopen, maar ik ben nu te laat.’ En zelfs vorige week dacht je nog: ‘verdorie, ik had bitcoins moeten kopen, maar ik ben nu te laat.’

Lambo van bitcoins

Jij baalt, maar er zijn mensen die nog harder balen. Bijvoorbeeld mensen die hun USB-stick met bitcoins kwijt zijn. Of de mensen die te vroeg verkocht hebben. Een crypto-mijnwerker uit Amerika kocht in 2013 van zijn bitcoins een nieuwe Lamborghini Gallardo (toen 209.995 dollar). De tweede auto-aankoop via bitcoins ooit kostte hem toen 216,8433 bitcoins. Een bizarre gebeurtenis, destijds. En stel je voor hoe blij de man geweest moest zijn. Voor bijna gratis geld reed hij een gloednieuwe Lamborghini.

Multimiljonair

Maar achteraf gezien had hij het beter kunnen vasthouden: nu zou hij 3.568.373 dollar (2.952.972 euro) op de bank hebben. Of eigenlijk juist niet op de bank, dat is het hele idee. En nu zit hij met een Lambo die nog maar iets van 80.000 euro waard is (als ie ‘m nog heeft). Maar wie weet had hij nóg wel 300 bitcoins liggen. De andere kant van het verhaal is natuurlijk de slimme autodealer, die de deal accepteerde.

Ach, het kan nog vele malen erger

In 2010 kocht iemand twee pizza’s voor 10.000 bitcoin. Die zou nu 161 miljoen dollar hebben. Hopelijk voor de koper waren het geen ananas-pizza’s.

Reacties

  • Stijn heeft op 11 december 2017 geschreven:

    Niks mis met ananas-pizza’s hoor

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)