De Mazda CX-60 is momenteel de krachtigste Mazda ooit geproduceerd. Een viercilinder werkt samen met een elektromotor voor 327 pk. In Nederland blijft dit de krachtigste Mazda, maar internationaal mag hij zijn kroon inleveren. De nieuwe Mazda CX-90 is niet alleen de krachtigste Mazda, deze auto krijgt ook de krachtigste benzinemotor van het merk ooit.

Deze grote SUV produceert 345 pk, zonder daarbij hulp nodig te hebben van een elektromotor. De nieuwe Mazda CX-90 krijgt een nieuwe 3,3-liter zes-in-lijn benzinemotor mét een turbo. Het koppel is 500 Nm. De grote SUV krijgt wel een mild-hybride systeem om het verbruik iets te drukken. Er komt ook een plug-in hybride versie van de CX-90, trouwens.

De motor in de CX-90 ligt – zoals dat gebruikelijk is bij zes-in-lijn motoren – in de lengte en het grootste deel van het vermogen zal naar de achterwielen gaan. Daarnaast krijgt de auto drie zitrijen. Voor nu moet je het nog even doen met een onduidelijke foto in een tunnel, maar aan het eind van deze maand wordt de Mazda CX-90 helemaal onthuld. Hieronder hebben we de belichting even opgetrokken.

Nederland krijgt wel een zes-in-lijn

De CX-60 die we in Nederland nu alleen als plug-in hybride hebben, kun je straks ook kopen met een zes-in-lijn benzinemotor. Dit wordt overigens wel een kleinere 3,0-liter zes-in-lijn, zo bevestigt Mazda Nederland aan TopGear Nederland. Hoeveel pk deze exact gaat krijgen, is nog niet bekend. Maar dat zal ietsjes minder zijn.

Wij krijgen wel de CX-80

Ook komt er een zes-in-lijn diesel-versie van de CX-60, maar ook hier geldt dat het niet duidelijk is of deze naar Nederland komt. Wie graag drie zitrijen wil, moet even wachten op de CX-80. Dit is de grote broer van de CX-60 en de kleine broer van de CX-90. Deze grote SUV zou wel naar Nederland moeten komen. Verwacht hierbij dezelfde motoren als de CX-60.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear