Dit, lieve kijkbuiskindertjes, is de nieuwe Mitsubishi Evo. Een zin die twee jaar geleden het reactiegedeelte op Facebook gereduceerd had tot een taggende en tierende menigte. En dit keer misschien ook, maar dan niet in positieve zin.

De felle strijd in de Noughties’ tussen Subaru en Mitsubishi is ten einde. Niemand won: beide partijen zijn weggevaagd door emissie-regels en andere groene trends. Goed, je kunt nog een Subaru STI bestellen, maar de specificaties zijn al enige tijd gestagneerd. De Lancer Evo blijft begraven onder een meter aarde.

Geen Lancer, wat is dit dan wel?

Dit is namelijk de Mitsubishi e-Evolution Concept. Een elektrische SUV met coupé-lijnen. Alsof het nog niet erg genoeg was om de Eclipse-naam te besmeuren met elektrochemische cellen, doen ze bij Mitsubishi nu hetzelfde met de legendarische Evo-naam. Hoe groot acht jij de kans dat de e-Evolution Concept in postervorm boven het bed van je nakomelingen hangt?

Is het echt zo slecht?

Als we alle feiten deduceren, komen we uit bij een soort sportievere versie van de Outlander PHEV. Aan de andere kant: de Mitsubishi Lancer Evo was destijds een uitstekende drager voor nieuwe techniek. De Evo was zijn tijd ver vooruit met zijn hightech-turbotechniek. Maar waarom moet het nou weer een SUV zijn? En nog erger: een SUV met coupé-lijnen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)